Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα κρούσματα στα πομακοχώρια στέλνουν τον ΕΟΔΥ στην Ξάνθη

κορονοϊός
04 Ιουνίου 2020 / 13:01
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΞΑΝΘΗ. Ότι ο κορονοϊός είναι ύπουλο πράγμα το ξέραμε. Κι έτσι τα κτυπήματά του τώρα, παρά το ότι οι πιο χαλαροί πίστεψαν ότι τελειώσαμε, δεν εκπλήσσουν. Το μέτωπο της Θράκης παραμένει ενεργό.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στα ορεινά πομακοχώρια της Ξάνθης σήμανε συναγερμό στο υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ. Σημειωτέον ότι στην περιοχή είχε ξανά επιβληθεί περιορισμός της κίνησης λόγω αριθμού κρουσμάτων. Σήμερα δυο ασθενείς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο αναφοράς της περιοχής στην Αλεξανδρούπολη.
Η επιδημιολογική κατάσταση στέλνει στην Ξάνθη τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέα και πέντε συνεργεία μοριακής εξέτασης δειγμάτων (pcr).
Χθες έγινε σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά, τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Καθηγητή Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρη Τσιόδρα, τον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα, τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, τον Δήμαρχο Μύκης κ. Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε, για προληπτικούς λόγους, η διενέργεια δειγματοληψιών από συνεργεία του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας στο γενικό πληθυσμό, σε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης την Πέμπτη 4, την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Ιουνίου 2020, αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Εμπρός, ο Δήμος Ξάνθης επικοινώνησε ήδη με φορείς και επαγγελματικές συλλογικότητες που τα μέλη τους έχουν ευρεία επαφή με το γενικό πληθυσμό ώστε να είναι οι πρώτοι που θα μετέχουν στην προληπτική δειγματοληψία και καλεί όλους τους Ξανθιώτες και τις Ξανθιώτισσες να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που δίνεται στην πόλη μας.
Το Σάββατο 6 Ιουνίου, οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν εφόσον κριθεί απαραίτητο.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.