Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: «Η αγροτική παραγωγή χτυπιέται πολύπλευρα» (video)

Αυλωνίτης Αλέξανδρος
04 Ιουνίου 2020 / 10:28

Τη στήριξη του αγροτικού κόσμου ζήτησε ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κατά την ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση του ν/σ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

ΑΘΗΝΑ.  Το γεγονός πως ο αγροτικός κόσμος στήριξε την ελληνική κοινωνία μέσα στην κρίση της πανδημίας, χωρίς να λαμβάνει την απαραίτητη στήριξη της Πολιτείας σήμερα, ανέφερε ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξανδρος Αυλωνίτης, στη συζήτηση επί του σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τον εκσυγχρονισμό του Αγροτικού Τομέα.

«Η αγροτική παραγωγή χτυπιέται πολύπλευρα και σε όλες τις εκφάνσεις της» είπε χαρακτηριστικά, ενώ απαίτησε από την κυβέρνηση να πιέσει τις Τράπεζες να μειώσουν τα επιτόκια τους και να θεσπίσει την αναστολή των δόσεων του ΕΦΚΑ για τους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς, να δώσει παράταση αποπληρωμής των αγροτικών τιμολογίων της ΔΕΗ, να μειώσει τον ΦΠΑ στα αγροεφόδια και να επιδοτήσει την ευφυή γεωργία.





Παράλληλα, ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εξήγησε τη σημασία της αντιμετώπισης της αισχροκέρδειας και έκανε ιδιαίτερη μνεία στις προτάσεις μέτρων που κατέθεσε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., λέγοντας πως «πρόκειται για μία δέσμη άμεσων μέτρων που κοστολογούνται σε 300 εκατ. ευρώ συγκεκριμένων άμεσων ενισχύσεων για την εξασφάλιση της συνέχισης της παραγωγής και την επιβίωση του αγρότη».

Ο κ. Αυλωνίτης υπογράμμισε πως η κυβέρνηση νομοθετεί κατά παραγγελία και στον αγροτικό χώρο και κατέκρινε το έργο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, λέγοντας πως η χώρα θα πρέπει να χαράξει μια στρατηγική στον πρωτογενή τομέα παραγωγής λαμβάνοντας υπόψιν της, όλα τα νέα δεδομένα στη «μετά-κορονοϊό» εποχή.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αναφερόμενος στα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής για την ελαιοπαραγωγή και ειδικότερα για τον Κερκυραϊκό ελαιώνα είπε πως «την ώρα που η ελιά και το ελαιόλαδο έχουν τα προβλήματα της χαμηλής τιμής και δέχονται το τελειωτικό χτύπημα από τη μείωση των εξαγωγών, στο προτεινόμενο νομοσχέδιο δεν υπάρχει ίχνος ενδιαφέροντος εκ μέρους των αρμοδίων.

Ο κ. Αυλωνίτης απευθυνόμενος στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ολίγιστο σε σχέση με τι οφείλει το Κράτος και η κοινωνία μας στον αγροτικό τομέα.