Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ: 37 απολύσεις καθαριστριών στο νοσοκομείο, με προσχηματικούς λόγους

Νοσοκομείο Κέρκυρας
03 Ιουνίου 2020 / 10:09

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Ακούσανε κι αυτές το χειροκρότημα. Η δεξιά πολιτική στην υγεία χτυπάει στο ψαχνό» σχολιάζει η Ομάδα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: Οι συμβασιούχοι της καθαριότητας και τραπεζοκομίας που επί χρόνια εργάζονται και έδωσαν καθημερινά μάχη εν μέσω πανδημίας, πολλές φορές χωρίς επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας, απολύονται με προσχηματικούς λόγους.
Συγκεκριμένα η νέα διοίκηση μετά από ένα γαϊτανάκι αρνήσεων και καθυστερήσεων και μετά από πιέσεις, προκήρυξε τελικά νέο διαγωνισμό για την καθαριότητα μέσω ατομικών συμβάσεων.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν και οι νυν εργαζόμενοι, όπως δικαιούνται από τους σχετικούς νόμους που έχουν θεσμοθετηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Δεδομένης της πανδημίας, τα δικαιολογητικά σύμφωνα με την προκήρυξη έπρεπε να υποβληθούν ταχυδρομικά. Ο διοικητής όμως σύμφωνα με τους εργαζόμενους, μετά από αίτημα τους, καθώς οι ίδιοι ούτως ή άλλως καθημερινά βρίσκονταν στο κέντρο της πανδημίας, έδωσε προφορική εντολή στο πρωτόκολλο του νοσοκομείου να δεχτεί και αυτοπροσώπως τις αιτήσεις.
Οι αιτήσεις από τους εργαζόμενους κατατέθηκαν, αριθμοί πρωτοκόλλων δόθηκαν…. όμως φευ..

Η επιτροπή του διαγωνισμού και η διοίκηση του νοσοκομείου, απέκλεισαν από τη μοριοδότηση τις αιτήσεις που κατατέθηκαν απευθείας από τους νυν εργαζόμενους στο πρωτόκολλο του νοσοκομείου. Έτσι στον πίνακα που αναρτήθηκε όλοι οι νυν εργαζόμενοι που βάση νόμου έχουν αυξημένη μοριοδότηση και πιθανά θα προσλαμβανόταν εκ νέου, απολύονται με τη λήξη της σύμβασης τους για τελείως τυπικούς λόγους.

Με δεδομένη αυτή την εξέλιξη, αναρωτιόμαστε πλέον αν είναι τυχαίο ότι την πρώτη ημέρα υποβολής δικαιολογητικών είχε αναρτηθεί λάθος παράρτημα του διαγωνισμού, βάση του οποίου οι ήδη εργαζόμενοι, δεν είχαν εκ νέου το δικαίωμα υποβολής αιτήσεων. Αυτό το λάθος διορθώθηκε μετά από την έγκαιρη παρέμβαση του σωματείου καθαριότητας, χωρίς οι ίδιες να μπορούν να προβλέψουν τη συνέχεια.

Η προσχηματική τήρηση μιας νομιμότητας, που το ίδιο το νοσοκομείο πρώτο καταπάτησε, αποδεχόμενο τις αιτήσεις και χορηγώντας σε αυτές αριθμούς πρωτοκόλλου είναι τουλάχιστον παράλογη.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων.
Να εξεταστούν επί τις ουσίας όλες οι αιτήσεις που το νοσοκομείο αποδέχτηκε, χορηγώντας τους αριθμούς πρωτοκόλλων.
Όχι στις απολύσεις εργαζομένων που δουλεύουν εν μέσω πανδημίας για να κρατήσουν το νοσοκομείο καθαρό.
Ομάδα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας                                                                  Κέρκυρα 03/6/2020