Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύλλογος Μεσογειακής Αναιμίας Κέρκυρας: Όποιος έχει να πει κάτι, ας το κάνει επωνύμως

Θαλασσαιμία
02 Ιουνίου 2020 / 17:50

«Είναι ανεύθυνο να δημοσιεύονται ανυπόγραφα κακόβουλα σχόλια»

Από το Σύλλογο Μεσογειακής Αναιμίας Κέρκυρας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Θαλασσαιμία είναι ένα σύνολο κληρονομικών παθήσεων του αίματος που περιλαμβάνει την γνωστή σε όλους μας Μεσογειακή Αναιμία, μία νόσο πολύπλοκη που απαιτεί συνεχείς μεταγγίσεις αίματος για την διατήρηση της ζωής.

Ο Σύλλογος πασχόντων με θαλασσαιμία Κέρκυρας, ιδρύθηκε το 1983 και έχει 65 μέλη. Οι δραστηριότητες του συλλόγου είναι πολλές και γνωστές όλα αυτά τα χρόνια, με κύριο στόχο την επίλυση διαφόρων προβλημάτων του αφορούν ασθενείς-μέλη, την εθελοντική αιμοδοσία και την εγκατάσταση της ΜΜΑ το 2010 στο νέο κτίριο του ΓΝΚ. Στο χώρο αυτό, ο σύλλογος είχε επενδύσει αρκετά χρήματα προκειμένου να δημιουργηθούν πιο άνετες συνθήκες για τους πάσχοντες.

Στην αρχή της πανδημίας ο χώρος της ΜΜΑ, με αίσθημα ευθύνης προς όλους, παραδόθηκε στα ΤΕΠ του ΓΝΚ για να στεγαστεί το νέο τμήμα αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Οι ασθενείς μετακινήθηκαν σε προσωρινό χώρο εντός του νοσοκομείου και πρόσφατα, σε νέο μόνιμο χώρο που εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου. Οι ασθενείς και πάλι συμβάλλουν όσο μπορούν στην διαμόρφωση του νέου χώρου χωρίς να εκφράσουν παράπονα.

Υπάρχουν όμως κάποιες κακόβουλες ανώνυμες ανακοινώσεις τύπου που ασχολούνται με την ΜΜΑ και τον νέο χώρο που εγκαταστάθηκε, θεωρώντας ότι ο συγκεκριμένος χώρος ανήκει σε άλλους. Σε όλους αυτούς τους ανώνυμους σχολιαστές έχουμε να πούμε ότι οι χώροι του νοσοκομείου δεν ανήκουν σε κανέναν ειδικά, αλλά σε όλους τους πολίτες του τόπου και ότι εμείς μετακινηθήκαμε από το χώρο που είμασταν 10 ολόκληρα χρόνια για το κοινό καλό και όχι γιατί το επιλέξαμε.

Όποιος έχει να πει κάτι στον σύλλογό μας και στους πολυμεταγγιζόμενους ασθενείς, να το κάνει επωνύμως για να μπορούμε να του απαντήσουμε. Είναι ανεύθυνο να δημοσιεύονται ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΑ ΣΧΟΛΙΑ και να απευθύνονται σε μια ομάδα ασθενών με οργανωμένο σύλλογο και υπόσταση. Σε όλους αυτούς απαντάμε ότι τίποτα από αυτά δεν μας αγγίζουν και στον οποιονδήποτε ασχοληθεί με τη νόσο μας θα απαντήσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο.

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε αυτούς που συνάβαλανα σε όλης αυτήςν την οργάνωσης του Νοσοκοκομείου σε καιρό πανδημίας, γιατρούς, νοσηλευτές, τους αιμοδότες μας και φυσικά τη Διοίκηση του ΓΝΚ για την άψογη συνεργασία.