Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η διαμαρτυρία στο Μαράσλειο για την καθαριότητα στα σχολεία (videos - photos)

Διαμαρτυρία
02 Ιουνίου 2020 / 13:37

Έξω από το Μαράσλειο διαμαρτυρήθηκαν το πρωί της Τρίτης 2 Ιουνίου οι εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι σωματείων του ΠΑΜΕ και οι συμβασιούχες καθαρίστριες, για την καθαριότητα και την έλλειψη προσωπικού στα σχολεία

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Διαμαρτυρία έξω από το Μαράσλειο Δημαρχιακό Κέντρο πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 2 Ιουνίου η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας, η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Κέρκυρας, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων του ΠΑΜΕ και οι συμβασιούχες καθαρίστριες σχολείων.



Ο λόγος της κινητοποίησης-διαμαρτυρίας ήταν η έλλειψη προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία της Κέρκυρας και κατ' επέκταση η μη απαιτούμενη καθαριότητα στα σχολικά συγκροτήματα του νησιού.





Με τους διαμαρτυρόμενους συνομίλησε αρχικά η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Παιδείας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Μαρία Ζαρβού, ενώ στη συνέχεια το ίδιο έκανε και η Δήμαρχος, Μερόπη Υδραίου.












Όπως εξήγησαν, τόσο η κα Ζερβού, όσο και η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, ο Δήμος είναι στο πλευρό των εργαζόμενων στον τομέα της καθαριότητας στα σχολεία. Η Δημοτική Αρχή συντάσσεται με το αίτημα για μονιμοποίηση των καθαριστριών, ενώ σε ότι αφορά την επέκταση των συμβάσεων εργασίας τους έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες και είναι στη διακριτική ευχέρεια των εργαζόμενων να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους, με την κα Υδραίου μάλιστα, να τονίζει ότι η αμοιβή τους είναι διασφαλισμένη μέχρι και του τελευταίου ευρώ. Η Δήμαρχος έκανε λόγο για κακή ενημέρωση από πλευράς Δ/νσεων Εκπαίδευσης και Σχολικών Επιτροπών σε ότι αφορά το καθεστώς εργασίας.









Σύμφωνα με την Μερόπη Υδραίου, εξάλλου, αύριο Τετάρτη 3 Ιουνίου θα γίνει σύσκεψη στο San Giacomo με την κα Ζερβού, τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργάνων των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων προκειμένου να τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα που αφορούν στο καθεστώς εργασίας των συγκεκριμένων εργαζόμενων.