Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας για την ανάκληση άδειας λειτουργίας

Ιατρικός Σύλλογος
02 Ιουνίου 2020 / 12:13

Ικανοποίηση προκάλεσε στην ιατρική κοινότητα ο νόμος, που τροποποιεί τους όρους και τις προϋποθέσεις για αναστολή ή ανάκληση της άδειας λειτουργίας του ιατρικού λειτουργήματος

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Με κοινή ανακοίνωσή τους, έξι Ιατρικοί Σύλλογοι, μεταξύ των οποίων κι αυτός της Κέρκυρας, εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το ότι το Υπουργείο Υγείας έκανε δεκτό το αίτημά τους για τροποποίηση των όρων και των προϋποθέσεων αναστολής της άδειας λειτουργίας του ιατρικού λειτουργήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Ιατρικών Συλλόγων της Κρήτης (Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου και Σητείας) μαζί μ' αυτόν της Κέρκυρας, αναφέρει τα εξής:

«Προς μεγάλη μας ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υγειας, αντιλαμβανόμενη  το δίκαιο του αιτήματος όλης της ιατρικής κοινότητας, διόρθωσε με την ψήφιση του Ν. 4690,ΦΕΚ 104/30-5-2020 τ. Α΄, (άρθρο 61) (επισυνάπτεται) την αστοχία των προκατόχων της, που αφορούσε τους όρους και τις προϋποθέσεις αναστολής της βεβαίωσης ή της άδειας άσκησης του ιατρικού λειτουργήματος (Αρ. 115  Ν. 4600/2019).

Υπενθυμίζουμε ότι οι Ιατρικοί Σύλλογοι Ηρακλείου, Χανίων, Κερκύρας, Ρεθύμνου, Λασιθίου και Σητείας  καταθέσαμε πρώτοι την με αριθμό κατάθεσης Ε1409/2019 αίτηση ακύρωσης  ενώπιον του ΣτΕ, που προέβλεπε την ανάκληση της άδειας ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος μόνο με την άσκηση ποινικής δίωξης (Αρ. 115  Ν. 4600/2019), προασπίζοντας τα δικαιώματα και  την αξιοπρέπεια των ιατρών μελών μας».

                                                     Οι Πρόεδροι

                   Χάρης Βαβουρανάκης, Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου

                   Παρασκευή Ορφανουδάκη, Ιατρικός Σύλλογος Χανίων

                   Δημήτριος Καλούδης, Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας

                   Γεώργιος Στεφανάκης, Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου

                   Κωνσταντίνος Νικολαράκης, Ιατρικός Σύλλογος Λασιθίου

                   Ιωάννης  Κατσαράκης, Ιατρικός Σύλλογος Σητείας