Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με τριπλή εκπροσώπηση η Κέρκυρα στη Γ΄ Εθνική

Ποδόσφαιρο
01 Ιουνίου 2020 / 18:57
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Α.Ε. Λευκίμμης, Θιναλιακός και Ο.Φ.Α.Μ. θα συμμετάσχουν τη νέα αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, μετά τις αποφάσεις της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας

ΑΘΗΝΑ.  Μετά τις αποφάσεις της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ για την Γ΄ Εθνική, που ξεκαθάρισε τις ομάδες που αναβαίνουν και αυτές που πέφτουν, έχουμε νέα δεδομένα στην Γ΄ Εθνική.

Μια κατηγορία που έχει καταντήσει χειρότερη από την Δ΄ Εθνική, με πάρα πολλές ομάδες, χωρίς νόημα και που κατά τη γνώμη μας εξυπηρετεί ΕΠΟ και Ενώσεις, αλλά όχι το ποδόσφαιρο.

Την σεζόν 2020-21 θα είναι διευρυμένη σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν λόγω κορονοϊού και τις αποφάσεις της ΕΠΟ. Έτσι αντί να υποβιβαστούν 40 ομάδες

Πέφτουν μόνο όσες είχαν μαθηματικά υποβιβαστεί πριν από τη διακοπή, δηλαδή 20 ομάδες, που σημαίνει ότι αυξάνεται ο αριθμός των ομάδων που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής την νέα αγωνιστική περίοδο 2020-21, χωρίς να υπολογίζουμε τις ομάδες που ίσως υποβιβαστούν από τις επαγγελματικές κατηγορίες. Έτσι η Γ’ Εθνική τη νέα χρονιά θα απαρτίζεται από 138 ομάδες συνολικά πράγμα που σημαίνει ότι ίσως αυξηθούν και οι οκτώ όμιλοι και σίγουρα θα έχουμε αλλαγές.

Από την Κέρκυρα θα παίξουν τρεις ομάδες στην κατηγορία, ο Θιναλιακός, η ΑΕ Λευκίμμης και ο ΟΦΑΜ και αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΠΣ Κέρκυρας. Θετικό μεν, αλλά δεν προσδίδει παραπάνω αίγλη, αν υπολογίσει κανείς ότι θα έχουμε ένα όμιλο με ομάδες από Ήπειρο, Αιτωλ/νια, Κέρκυρα και Λευκάδα.

Θεωρούμε ότι οι ομάδες που είναι από την ΕΠΣ Κοζάνης (που ήταν στον όμιλο τον δικό μας) ίσως μπουν σε άλλο όμιλο. Με βάση τις ομάδες από τις Ενώσεις που έπαιξαν φέτος στον Όμιλο, θα έχουμε τις εξής ομάδες για τη νέα σεζόν.  

ΕΠΣ Κέρκυρας: ΑΕ Λευκίμμης, Θιναλιακός, ΟΦΑΜ
ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας: ΑΕ Μεσολογγίου, Ναυπακτιακός Αστέρας, Αμβρακικός Λουτρού
ΕΠΣ Κοζάνης: Μακεδονικός Φούφα, ΦΣ Κοζάνη
ΕΠΣ Ηπείρου: ΑΟ Ανατολής, Θύελλα Κατσίκας
ΕΠΣ Θεσπρωτίας: Σούλι Παραμυθιάς, Θύαμις Καστρίου
ΕΠΣ Πρέβεζας / Λευκάδας: Τηλυκράτης, Αχέρων Καναλακίου, ΠΑΣ Πρέβεζα, ΠΑΣ Θύελλα 2015
ΕΠΣ Άρτας: Αναγέννηση Άρτας, Σκούφας Κομποτίου
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια