Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιδιώτης στην αποκομιδή απορριμμάτων στα Γιάννενα

Γιάννενα
01 Ιουνίου 2020 / 18:35

Ανοιχτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά, βάσει τιμής, για ποσότητα 1.000 τόνων για διάστημα δύο μηνών

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (ΗΠΕΙΡΟΣ).  Στην έγκριση των όρων δημοπράτησης για την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών αποκομιδής απορριμμάτων στο Δήμο Ιωαννιτών προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή κατά την σημερινή της συνεδρίαση.

Η αποκομιδή απορριμμάτων σε όλη την έκταση του Δήμου γίνεται με δυσκολίες, κυρίως λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Τα προβλήματα έγιναν μεγαλύτερα το τελευταίο διάστημα καθώς σημαντικός αριθμός εργαζομένων κάνει χρήση των αδειών ειδικού σκοπού.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Βαγγέλης Πήχας, που έκανε την βασική εισήγηση του θέματος ανέφερε αναλυτικά στοιχεία για τον αριθμό των εργαζομένων και τον μηχανολογικό εξοπλισμό και επεσήμανε πως έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση το προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες σε όλη την έκταση του Δήμου.

Η βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας καθίσταται επιβεβλημένη και για λόγους δημόσιας υγείας, ειδικά το επόμενο διάστημα όπου αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Φώτης Βάββας, ενημέρωσε αναλυτικά για τις τροποποιήσεις που γίνονται στον προϋπολογισμό και ανέφερε ότι ο Δήμος δεν θα προχωρήσει με την διαδικασία της απευθείας διαπραγμάτευσης, αλλά με ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό και με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά, βάσει τιμής.

Η υπηρεσία αποκομιδής απορριμμάτων αφορά σε ποσότητα χιλίων τόνων για χρονικό διάστημα δύο μηνών με τον δήμο να διατηρεί το δικαίωμα προαίρεσης κατά 50% ως προς τις ποσότητες και με δυνατότητα χρονικής παράτασης μέχρι 2 μήνες.

Ο μειοδότης θα παρέχει υπηρεσίες κατά προτεραιότητα στις Δημοτικές Ενότητες Παμβώτιδας, Μπιζανίου και Ιωαννίνων.

Στην Οικονομική Επιτροπή πέρα από τα μέλη της τοποθετήθηκαν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα με αποχή από την ψηφοφορία της παράταξης «Ενότητα Πολιτών».

Η Οικονομική Επιτροπή επεσήμανε την ανάγκη ο ανάδοχος να αξιοποιήσει εργατικό δυναμικό από την περιοχή.

Τέλος, στην ίδια συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε στην έγκριση των όρων δημοπράτησης για την μίσθωση μηχανημάτων- οχημάτων για περισυλλογή και απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων.


πηγή:  Epirusonline.gr