Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δρυ: «Αναρτήστε άμεσα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση του Covid19»

«Κέρκυρα 180»
01 Ιουνίου 2020 / 16:54

«Απορούμε ΠΩΣ μία απόφαση που σχετίζεται ΑΜΕΣΑ με την οικονομική ελάφρυνση των συμπολιτών μας στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε, δεν έχει ακόμα αναρτηθεί, 19 μέρες μετά - σε αντίθεση μάλιστα με άλλες πρόσφατες αποφάσεις», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η παράταξη «Κέρκυρα 180»

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη «Κέρκυρα 180», με την οποία εκφράζει την απορία της για το ότι δεν έχει αναρτηθεί ακιόμα (σ.σ. 19 ημέρες μετά) η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, κατά την 12η Ειδική Συνεδρίασή του, αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid19.

Σύμφωνα με την Μαρία Δρυ, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κέρκυρα 180», πρόκειται για απόφαση, η οποία συνδιαμορφώθηκε από τις προτάσεις των παρατάξεων της μοιοψηφίας και θα έπρεπε να έχει αναρτηθεί άμεσα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Κέρκυρα 180» έχει ως εξής:

«Προς μεγάλη μας έκπληξη (σήμερα) καλώντας το Γραφείο Συλλογικών Οργάνων, για να μας αποσταλλεί η απόφαση της 12ΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ (ΕΙΔΙΚΗΣ) ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID-19, ενημερώθηκαμε ότι ΑΚΟΜΗ δεν έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια.

Απορούμε ΠΩΣ μία απόφαση που σχετίζεται ΑΜΕΣΑ με την οικονομική ελάφρυνση των συμπολιτών μας στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε, δεν έχει ακόμα αναρτηθεί, 19 μέρες μετά - σε αντίθεση μάλιστα με άλλες πρόσφατες αποφάσεις. Σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση ήταν συνδυαμόρφωση πρότασεων από τις παρατάξεις της μειοψηφίας για θέμα στο οποίο η δημοτική αρχή δεν πρότεινε καμία ουσιαστικά εφαρμόσιμη (έστω και διαφορετική) πρόταση.

Παράλληλα είδαμε πρόσφατα να αναρτάται στη Διαύγεια με εξαιρετική ταχύτητα άλλη, αμφισβητούμενη, απόφαση. Στην περίπτωση αυτή ο Πρόεδρος έδρασε με ταχύτητα και επισημοποίησε με ανάρτηση στη Διαύγεια σε μόλις 18 ώρες την απόφαση που «πάρθηκε» εν μέσω τεχνικών προβλημάτων, με ονομαστική ψηφοφορία ακούστηκαν 22 «ΝΑΙ» και αυθαίρετα καταγράφηκαν στα πρακτικά 32 «ΝΑΙ».

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, για ακόμη μία φορά, οι πράξεις σας δεν τιμούν τον θεσμικό σας ρόλο και δεν επιδεικνύουν την ελάχιστη σοβαρότητα που απαιτούν οι περιστάσεις. 

Παρακαλούμε να φροντίσετε να αναρτηθεί ΑΜΕΣΑ η απόφαση της 12ΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ (ΕΙΔΙΚΗΣ) ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID-19 καθώς και να μας ενημερώσετε σχετικά με τους λόγους στους οποίους ωφείλεται όλη αυτή η καθυστέρηση.

Αναμένοντας για τις δικές σας άμεσες ενέργειες».