Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καλούδης: Η συγκυβέρνηση Υδραίου - Νεράντζη συνεχίζει να παραβιάζει τη δημοκρατική τάξη

Γιώργος Καλούδης
01 Ιουνίου 2020 / 15:22

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κατ΄ εξακολούθηση και όχι κατ΄ εξαίρεση γίνονται οι δια περιφοράς συνεδριάσεις τoυ δημοτικού συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας, επισημαίνει ο Γιώργος Καλούδης.

Με αυτόν τον τρόπο κατήργησαν το δικαίωμα ενημέρωσης του κερκυραϊκού λαού, αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της παράταξης "Πρώτα η Κέρκυρα"

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Χθες βράδυ παρακολουθήσαμε στο ART TV ζωντανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρταίων στον φυσικό του χώρο.
 
Το ίδιο συμβαίνει με τα περισσότερα Δημοτικά Συμβούλια της Πατρίδας μας.
 
Η συγκυβέρνηση Υδραίου - Νεράντζη επιμένει σε συνεδριάσεις «δια περιφοράς», λες και πρόκειται για περιφορά επιταφίου μετά θρήνου.
 
Η «δια περιφοράς» συνεδρίαση επιτρέπεται μόνον για τα κατεπείγοντα θέματα.
 
Η συγκυβέρνηση Υδραίου - Νεράντζη παραβιάζει συστηματικά τους νόμους (μη ορισμός Αντιδημάρχων Οθωνών, Ερείκουσας, Μαθρακίου, δηλώσεις για κρουαζιερόπλοια, αλλοίωση πρακτικών - ψηφοφορίας Δημοτικού Συμβουλίου, ανάρτηση αποφάσεων στη Διαύγεια χωρίς υπογραφή της καθύλην αρμόδιας Γραμματέως του Δημοτικού Συμβουλίου κας Άντζελας Καρδακάρη, παρουσία στην Εκκλησία παρά το σποτ τους), μετατρέποντας την επιθυμία τους σε νόμο.
 
Αυτές οι κατ’ εξακολούθηση «δια περιφοράς» συνεδριάσεις, που αντί για κατ’ εξαίρεση τις μετέτρεψαν σε κανόνα, κατήργησαν τα εξής δικαιώματά μας:
 
1) Υποβολή ερωτήσεων για προβλήματα της Κέρκυρας για να μπορεί να ενημερώνεται ο λαός.
2) Να συζητιούνται προβλήματα του λαού που ζητούν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
3) Να υποβάλλονται διευκρινιστικές ερωτήσεις επί των θεμάτων.
4) Να προτείνει η αντιπολίτευση τροποποίηση των προς ψήφιση θεμάτων ή να ψηφίσει αντιπροτάσεις.
 
Κατήργησαν το δικαίωμα ενημέρωσης του Κερκυραϊκού Λαού.
 
Ο κ. Μπούκας και μετά ο κ. Βλάχος πρότειναν και ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου και δημοσίως να συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο στο τεράστιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, όπου, ακόμη και επί των προηγούμενων αυστηρότερων απαγορεύσεων, πληρούνταν οι προϋποθέσεις του νόμου (αποστάσεις - τ.μ.).
 
Η δημοκρατική πορεία μας και η προάσπιση των συμφερόντων του Λαού δεν μας επιτρέπει να νομιμοποιούμε με την παρουσία μας τις έκδηλα παράνομες διαδικασίες και την κατάχρηση εξουσίας από την συγκυβέρνηση Υδραίου - Νεράντζη.