Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ημέρα Ποδηλάτου στην Κέρκυρα: Το πρόγραμμα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

Ποδηλατοπορεία
01 Ιουνίου 2020 / 15:02

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις που διοργανώνει για την «Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου».

Ο Δήμος μας, την Τετάρτη 3 Ιουνίου, διοργανώνει εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, σε συνεργασία με τους φίλους του ποδηλάτου, τους ποδηλατικούς συλλόγους,  καθώς και την Ένωση  Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας.

Οι εκδηλώσεις αυτές, οι οποίες πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Τμήματος Τροχαίας Κέρκυρας και του Τμήματος Κυκλοφορίας του Δήμου, στοχεύουν στην ενθάρρυνση της χρήσης ποδηλάτου ως μέσο βιώσιμης κινητικότητας και στην ανάπτυξη της  κουλτούρας για την ποδηλασία!

Το πρόγραμμα της ημέρας 

10.00-13.30 
 
Με σημείο εκκίνησης και επιστροφής το Ιστορικό Δημαρχείο San Giacomo, οι μικροί και μεγάλοι φίλοι της ποδηλασίας θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια βόλτα γύρω από το Ιστορικό Κέντρο, την Πλατεία και την παραλιακή της Γαρίτσας, μεταφέροντας το δικό τους αισιόδοξο μήνυμα για τη βελτίωση ποιότητας ζωής στην πόλη μας.
Ο Δήμος στο πλαίσιο υποστήριξης της όμορφης αυτής εκδήλωσης, θα  διαθέσει 20 συνολικά ποδήλατα για χρήση, εκ περιτροπής, στους   συμμετέχοντες.



18.00 -21.00
Με σημείο εκκίνησης και επιστροφής το Ιστορικό Δημαρχείο San Giacomo, η απογευματινή βόλτα θα περιλαμβάνει την εξής διαδρομή: Πλατεία, παραλιακή  Γαρίτσας με προορισμό το Mon Repos. Εκεί οι ποδηλάτες θα απολαύσουν μια ξεχωριστή πολιτιστική εμπειρία η οποία θα περιλαμβάνει πρόγραμμα περιήγησης, από επαγγελματίες του είδους, σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της πόλης.
 
Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Αντιδημάρχου Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Χρυσούλας Τόμπρου:
«Η υιοθέτηση ενός προγράμματος βιώσιμης αστικής κινητικότητας που θα προωθεί την κουλτούρα της ποδηλασίας, αποτελεί για τον Δήμο Κ. Κέρκυρας, σημαντικό σημείο αναφοράς.

Στην κατεύθυνση αυτή, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Αθλητισμού επεξεργάζεται έναν συνολικό σχεδιασμό ο οποίος, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει :
- Τη δημιουργία - χαρτογράφηση ποδηλατικής διαδρομής στη νησίδα Βίδο
- Καθιέρωση της «Ημέρας Ποδηλάτου» με  συμβολική απόδοση του κέντρου της πόλης μόνο για χρήση ποδηλάτου κατά την ημέρα αυτή
- Την ανάπτυξη συνεργειών με άλλους Δήμους της Ελλάδας για τη δημιουργία Πανελληνίου Δικτύου Πόλεων φιλικών προς το ποδήλατο
- Τη συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Ποδηλατικών Πολιτιστικών Διαδρομών EUROVELO, που τελεί υπό τη διαχείριση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών, και έχει ως στόχο να προσφέρει υψηλά πρότυπα σχεδιασμού και σήμανσης ενώ παράλληλα προωθεί την ανάπτυξη μιας διαδρομής μεγάλης απόστασης που εστιάζει σε τρεις βασικούς άξονες: τον πολιτισμό, την κληρονομιά και τη φύση.

Σε αυτήν τη σημαντική συνάντηση, σας προσκαλώ να δώσετε δυναμικό «παρών»  όλοι οι ποδηλατικοί σύλλογοι, οι κοινότητες και οι ομάδες, με στόχο την αύξηση της ελκυστικότητας του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης  και την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στην τοπική μας κοινωνία.»