Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πολύ επιφυλακτικοί στην αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων, οι Εγγλέζοι!

κορονοϊός
31 Μαΐου 2020 / 19:08

- Και όμως ο εφιάλτης συνεχίζεται. Στην Λομβαρδία το τελευταίο 24ωρο, 210 νέα κρούσματα και 33 νεκροί από τον κορονοϊό.

- Εφόσον οι θάνατοι εξακολουθούν πρέπει να είμαστε πολύ ανήσυχοι ... πρέπει να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τα μέτρα κοινωνικής απόστασης", λέει η αναπληρωτής επικεφαλής ιατρός της Αγγλίας Jenny Harries. "Είναι μια κρίσιμη στιγμή, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί".

- Ο πρωθυπουργός Nicola Sturgeon επιβεβαιώνει ότι η Σκωτία θα αποκλιμακώσει τα περιοριστικά μέτρα με διαφορετικό χρονοδιάγραμμα από το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Sturgeon, σε τηλεοπτική συνέντευξη, προειδοποίησε για "πολύ σημαντικό κίνδυνο ότι ο ιός θα μπορούσε να εκδηλωθεί ξανά."
 
- Ο πρίγκιπας του Βελγίου Joachim, 28 ετών, διαγνώτηκε θετικός στον COVID-19 και λέγεται ότι υποφέρει από ήπια συμπτώματα. Βρίσκεται στην Ισπανία και σύμφωνα με πληροφορίες πήγε σ'ένα πάρτι στην Κόρδοβα, που παραβίασε τους τοπικούς κανόνες καραντίνας.
 
- Η βουλευτής της βρετανικής αντιπολίτευσης Rosie Duffield παραιτήθηκε από τη θέση της στο Εργατικό Κόμμα αφού παραδέχτηκε ότι παραβίασε τους κανόνες καραντίνας για να δει τον σύντροφό της. "Ο σύντροφός μου και εγώ έπρεπε να ξεπεράσουμε μια δύσκολη προσωπική κατάσταση όσο το δυνατόν πιο υπεύθυνα. Ζητώ συγνώμη που κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, παραβιάσαμε τους κανόνες", είπε.