Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νοσταλγικές φωτογραφίες της Κέρκυρας από τους Γερμανούς που... ξανάρθαν 14 χρόνια μετά την αποχώρησή τους από ΄δω ως στρατός κατοχής!

φωτογραφίες
30 Μαΐου 2020 / 21:27

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ταξίδι στον χρόνο πίσω με τον φακό Γερμανών περιηγητών φωτογράφων. Επιστροφή στα χρόνια της αθωότητας με τις φωτογραφίες της Κέρκυρας στα τέλη της δεκαετίας του ΄60, τον προηγούμενο αιώνα.

Το αφιέρωμα δημοσιεύεται στην lifo και σύμφωνα με τον συντάκτη της, τα slides βρέθηκαν στο Αμβούργο σε κουτί και αγοράστηκαν από συλλέκτη έναντι ευτελούς τιμής. 
 
Όμως παρατηρώντας καλύτερα το απόκομμα της εφημερίδας Ελευθερία, που υπάρχει φωτογραφημένο ανάμεσα στις άλλες εικόνες, ξεχωρίζει η ανακοίνωση για την επίσκεψη/περιήγηση στην Κέρκυρα Γερμανών φωτογράφων, που επρόκειτο να περιοδεύσουν το νησί και να εκθέσουν στην συνέχεια των φωτογραφικά τους κατορθώματα στο Αμβούργο. Στην πόλη δηλ. από την οποία προέρχεται αυτό το πακέτο των νοσταλγικών φωτογραφιών.
 
Και κάτι τελευταίο. Γερμανοί τουρίστες στην Κέρκυρα μόλις δεκατρία χρόνια από το τέλος του β' παγκοσμίου πολέμου και 14 από την αποχώρηση του τελευταίου Γερμανού στρατιώτη των δυνάμεων κατοχής, η απόπειρα ανατίναξης της Ηλεκτρικής στο Παλαιό Φρούριο και ολόκληρης της περιοχής στα Μουράγια αποτράπηκε τελευταία στιγμή από την αντίσταση (Μαραμπός, ΕΑΜ) σε συνεργασία με Πολωνούς αντιφασίστες φαντάρους του γερμανικού στρατού!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Δείτε το αφιέρωμα της lifo εδώ