Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με 20% και δυο θέσεις στο δ.σ., το γερμανικό κράτος σώζει τη Lufthansa

κορονοϊός
30 Μαΐου 2020 / 20:05

- Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε ότι η Lufthansa πρέπει να παραδώσει 24 θέσεις απογείωσης και προσγείωσης σε ανταγωνιστικές αεροπορικές εταιρείες, ως αντίτιμο για την διάσωσή της.

- Ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, Alberto Barbera, δήλωσε ότι το COVID-19 θα κάνει το φεστιβάλ 2020 «μοναδικό», αλλά ότι η εκδήλωση του Σεπτεμβρίου θα προχωρήσει ως σινιάλο ελπίδας» για την προβληματική κινηματογραφική βιομηχανία. Προηγούμενα φεστιβάλ κινηματογράφου, όπως το Φεστιβάλ των Καννών, ακυρώθηκαν.

- Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν θα δεχτεί την πρόσκληση του προέδρου των ΗΠΑ Τραμπ σε μια συνάντηση της G7 τον Ιούνιο, σύμφωνα με την εκπρόσωπό της. Αναμένεται ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, αλλά ο Τραμπ έχει καταθέσει την ιδέα να τη φιλοξενήσει στον Λευκό Οίκο.

- Επιστημονικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου διαμαρτύρονται για την απόφαση μείωσης των περιοριστικών μέτρων έως ότου προσχωρήσει ικανοποιητικά η έρευνα αντισωμάτων στον πληθυσμό, που ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα. Ο Sir Jeremy Farrar, διευθυντής της ερευνητικής Wellcome Trust, δήλωσε ότι το COVID-19 "εξαπλώνεται πολύ γρήγορα για να άρει τους περιορισμούς, η Αγγλία".
 
- Το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες συμφώνησαν για το μέγεθος και τον τρόπο της διάσωσης του ομίλου Lufthansa. Σε αντάλλαγμα για 10 δισεκατομμύρια δολάρια, το γερμανικό κράτος θα πάρει ένα ποσοστό 20% της αεροπορικής εταιρείας - καθιστώντας το το μεγαλύτερο μεμονωμένο μέτοχο με δύο θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο.
 
- Τα ευάλωτα άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοινώθηκε ότι δεν διατρέχουν πλέον, υψηλό κίνδυνο, και μπορούν να σταματήσουν να προστατεύονται από τον κοροναϊό, απομονωμένοι. Ωστόσο γιατροί δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν κάτι για την αφαίρεση ασθενών από τους καταλόγους υψηλού κινδύνου.