ΟΑΣΚ: Δήμος και ΠΙΝ έχουν ευθύνες για το θέμα της δακοκτονίας

ΟΑΣΚ: Δήμος και ΠΙΝ έχουν ευθύνες για το θέμα της δακοκτονίας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ποιότητα και η ποσότητα της σοδειάς θα εξαρτηθεί κυρίως από την δακοκτονία που οι κυβερνήσεις ουσιαστικά εγκατέλειψαν ή την υπολειτουργούν,

30
Μαΐου / 2020

αναφέρει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας (ΟΑΣΚ). 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Τώρα σ’ αυτές τις συνθήκες υγειονομικής απειλής εξαιτίας τις υγειονομικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων φαίνεται καθαρά πόσο ολέθρια για τους Κερκυραίους εργαζόμενους είναι η μονοκαλλιέργεια του τουρισμού για να γεμίσουν οι τσέπες δυο – τριών μονοπωλιακών ομίλων και των ντόπιων εξαπτέρυγων τους η Κέρκυρα εγκατέλειψε το λάδι και την ουσιαστική παραγωγή 4,5 εκατομμύρια ελαιόδεντρων, σε ένα προϊόν που αν απαιτηθεί η ζήτηση του από πλατιά λαϊκά στρώματα σ’ όλο τον κόσμο το μεσογειακό λάδι δεν καλύπτει ούτε το 10%των αναγκών.

Η πλήρης εξάρτηση από μια οικονομική δραστηριότητα που παράγει υπηρεσίες είναι σίγουρο πως δεν επιφυλάσσει αξιοπρεπές μέλλον για τους εργαζόμενους. Φέτος σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία αναμένεται μεγάλη σοδειά αν επικρατήσουν στη διάρκεια τις καρπόδεσης ευνοϊκές συνθήκες θα εξαρτηθούν η ποιότητα και η ποσότητα κυρίως από την δακοκτονία που οι κυβερνήσεις ουσιαστικά εγκατέλειψαν ή την υπολειτουργούν.

Μετέφεραν την αρμοδιότητα και το κόστος στην περιφέρεια και εν μέρει στο Δήμο χωρίς να διαθέτουν γεωπόνους, προσωπικό ελέγχου και με λειψά φάρμακα χάνοντας χρονικά περιθώρια έναρξης. Εμείς τους καλούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους τόσο η ΠΙΝ τόσο και ο δήμος για το θέμα της δακοκτονίας.