Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αστέρας Πετριτή: Δεν θέλει πλέον άνοδο στη Γ΄, ούτε κύπελλο στο.. νόμισμα

ΕΠΣΚ
29 Μαΐου 2020 / 18:12
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Εκτός της διαδικασίας κλήρωσης για τον κυπελλούχο ΕΠΣ Κέρκυρας έθεσε εαυτόν το σωματείο της Νότιας Κέρκυρας, που με επιστολή του στην Ένωση γνωστοποίησε ότι θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν στην Α1 κατηγορία

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Η ΕΠΣ Κέρκυρας όρισε την Δευτέρα 1η Ιουνίου την κλήρωση για την ανάδειξη της ομάδας που θα την εκπροσωπήσει  στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, με μια «αποχώρηση» αυτή του Αστέρα Πετριτή. Δικαίωμα συμμετοχής είχαν οι ομάδες των ημιτελικών, εκτός του Αστέρα, ο Θιναλιακός, ο ΟΦΑΜ και ο Αχιλλέας Νυμφών.

Η ομάδα του Πετριτή ζήτησε από την διοργανώτρια την εξαίρεση της από την κλήρωση, αφού είναι αντίθετη με τη διαδικασία και αναμένεται η Ένωση να κάνει το αυτονόητο να βάλει στην κληρωτίδα τρεις ομάδες.

Όταν πριν λίγες μέρες αποφασίστηκε η οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων και με την ΕΠΟ να ζητάει οι ομάδες που προηγούντο στην 1η κατηγορία κάθε Ένωσης να είναι αυτές που θα ανέβουν στη Γ΄ Εθνική, ο Αστέρας έκανε και τότε δήλωση, θεωρώντας δίκαιη τη συμμετοχή του ΟΦΑΜ στο νέο πρωτάθλημα, αλλά δεν θεώρησε ότι υπάρχει πρωταθλητής Κέρκυρας, αφού δεν ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα και μαθηματικά θα μπορούσε να είναι αυτός πρωταθλητής. Μάλιστα είχε ζητήσει να ανέβει και αυτός στην Γ΄ Εθνική με ανακοίνωση του την 1/5/2020.

Όμως μετά από τέσσερις εβδομάδες και σίγουρα έχοντας μεσολαβήσει κάποιες καταστάσεις, δήλωσε ότι ομόφωνα το Δ.Σ. αποφάσισε να παίξει στην Α1 η ομάδα τη νέα σεζόν, ουσιαστικά «αδειάζοντας» την ΕΠΣΚ που θα έβαζε θέμα στην ΕΠΟ την άνοδο και του Αστέρα.

Όλα αυτά από μια ομάδα πολύ καλά οργανωμένη, πρωταγωνίστρια τα τελευταία χρόνια και με πολύ δουλειά στη βελτίωση των εγκαταστάσεών της. Σίγουρα οι τελευταίες αποφάσεις δείχνουν και πικρία για κάποια γεγονότα, αλλά παράλληλα και αποφασιστικότητα από μια ομάδα που υπηρετεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νησιού μας.      

Η ανακοίνωση του Αστέρα προς την ΕΠΣΚ

Μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, ο Αστέρας Πετριτή ανακοινώνει, έπειτα από τη διεξαγωγή έκτακτου διοικητικού συμβουλίου, την απόφαση να ζητήσει την εξαίρεση του από την κλήρωση κυπέλλου της Δευτέρας, όπου αναμένεται να αναδειχθεί ο κυπελλούχος Κέρκυρας. Εξ’ αρχής, η συγκεκριμένη διαδικασία μας έβρισκε αντίθετους, καθώς έχουμε μάθει στα 40 χρόνια ιστορίας μας να κερδίζουμε και να χάνουμε εντός των τεσσάρων αγωνιστικών γραμμών. Η αντίθεση μας αυτή μεγάλωσε ακόμη περισσότερο, όταν ενημερωθήκαμε ότι με απόφαση της ΕΠΟ αναδεικνύεται πρωταθλητής ο μέχρι τότε πρωτοπόρος της βαθμολογίας. Θεωρούμε ότι αυτή είναι μια βιαστική απόφαση, η οποία ακυρώνει μια τεράστια προσπάθεια της διοίκησης, των παικτών, των φιλάθλων αλλά και των χορηγών μας.

ΥΓ. Με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Αστέρα Πετριτή, αποφασίστηκε η συμμετοχή της ομάδας μας στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣ Κέρκυρας για τη σεζόν 2020-2021 ακόμα και αν προκύψει στη συνέχεια προβιβασμός αυτής.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια