Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κατάρτιση επαγγελματιών του Τουρισμού για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων

Υγειονομικά Πρωτόκολλα
29 Μαΐου 2020 / 16:18

Σε τηλεδιάσκεψη έπειτα από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη, Αλέξανδρου Αλεξάκη, αναδείχθηκε το ζήτημα της παροχής πιστοποίησης για κάθε καταρτιζόμενο, ώστε να υπάρχει πλήρης κάλυψη και ορθή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη για το ζήτημα της κατάρτισης επαγγελματιών και εργαζόμενων στον τουριστικό κλάδο, αναφορικά με την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, πραγματοποιηθηκε την Παρασκευή 29 Μαΐου, έπειτα από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας, Αλέξανδρου Αλεξάκη, με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας & Απασχόλησης, Κώστα Ζορμπά, της Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Μελίτας Ανδριώτη και του Εκτελεστικού Γραμματέα της Π.Ι.Ν., Δημήτρη Μήλιου.

Οι κατευθύνσεις που μέχρι σήμερα έχουν δημοσιοποιηθεί, αφορούν τους εξής κλάδους:

• Ξενοδοχειακός Κλάδος / Τουριστικά Καταλύματα / Κατασκηνώσεις

• Επισιτιστικός Κλάδος / Εστιατόρια / Καφέ / Μπαρ

• Μεταφορές Προσώπων (Rent a car, τουριστικά λεωφορεία, κ.λπ.)

Στην τηλεδιάσκεψη έπειτα από πρόσκληση όλων των εμπλεκομένων φορέων, συμμετείχαν οι κκ. Χαράλαμπος Βούλγαρης, Νικόλαος Βεργέτης, Αλέξανδρος Ανεμογιάννης, Δημήτρης Μπακύρας, Βασίλης Καλούδης, Βασίλης Κοντός, Κώστας Τσουμάνης, Νίκος Τσαγκάρης.



Μετά τις τοποθετήσεις όλων των συμμετεχόντων, αναδείχθηκε το ζήτημα της παροχής πιστοποίησης για κάθε καταρτιζόμενο, ώστε να υπάρχει πλήρης κάλυψη και ορθή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Αναμένεται η έκδοση της ΚΥΑ η οποία θα αποσαφηνίζει το ακριβές πλαίσιο λειτουργίας των υποδομών και μεταφορών.

Θα ακολουθήσει κύκλος ενημέρωσης και για τους υπόλοιπους προορισμούς της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.