Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας: Συγχαίρονται μεταξύ τους για τις δωρεές και ταυτόχρονα ξεπουλάνε τη δημόσια υγεία

Ομάδα Υγεία ΣΥΡΙΖΑ
28 Μαΐου 2020 / 22:51

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Οι κροκοδείλιες δηλώσεις στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας, τελείωσαν με το τέλος της καραντίνας Η υποκρισία των χειροκροτημάτων για τους υγειονομικούς τελείωσε κι αυτή»

αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομάδα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας.
«Επανήλθαν ως εκ τούτου στο προσκήνιο, οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, για ξεπούλημα των Δημόσιων Δομών Υγείας μέσω σύμπραξης με ιδιώτες.

Επειδή το θέμα είναι τεράστιο και δε μπορεί να αναλυθεί σε ένα δελτίο τύπου, θα αρκεστούμε μόνο να θυμίσουμε ότι:
 
- Οι ιδιωτικές δομές απείχαν πλήρως από την αντιμετώπιση της πανδημίας, με μόνη εξαίρεση την πολιτική κερδοσκοπίας των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων από τα υπερτιμημένα τεστ ανίχνευσης του Ιού και παρέχοντας σε διπλάσια τιμή κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Όλα αυτά με την ανοχή και χρηματοδότηση της κυβέρνησης.
 
-  Επαναφέρεται δηλαδή με τον πιο επίσημο τρόπο  τόσο η προοπτική να υπάρχουν διαφορετικές ταχύτητες στην αντιμετώπιση ασθενών, ανάλογα με το πορτοφόλι τους, όσο  και στις νέες  σχέσεις εργασίας που θα διαμορφωθούν για το υγειονομικό προσωπικό, με μόνο σκοπό τη κερδοφορία για τα μεγάλα ιδιωτικά κέντρα, με λεφτά του κράτους.

Μετά την προσφορά μέσω δωρεών, μηχανήματος μοριακής ανάλυσης στο ΓΝΚ, πάραυτα η τοπική ΝΟΔΕ επισκέφτηκε το διοικητή του ΓΝΚ για να τον συγχαρεί για την αναβάθμιση  νοσοκομείου.

Φανταζόμαστε επίσης, ότι συγχαρητήρια πρέπει να τα δώσουν και οι καρκινοπαθείς που έχουν μείνει εδώ και ένα μήνα χωρίς ογκολόγο.
Ξέρουμε, ξέρουμε…θα λυθεί σύντομα το πρόβλημα, καθώς αναμένεται ο διορισμός της μόνιμης ογκολόγου. Να θυμήσουμε  μόνο ότι για τη γιατρό σε μόνιμη θέση ογκολόγου που αναμένουμε όπως και για την ενίσχυση της ογκολογικής κλινικής με δύο γιατρούς είχε φροντίσει η προηγούμενη διοίκηση..
Όπως άλλωστε συγχαρητήρια έδωσαν και οι αιματολογικοί ασθενείς που επίσης έμειναν χωρίς γιατρό επί 4μήνου στις αρχές του έτους..

Φανταζόμαστε επίσης συγχαρητήρια έδωσαν και οι εξαρτημένοι, για το λουκέτο που μπήκε στη μονάδα αποτοξίνωσης.
Ξέρουμε, ξέρουμε… θα λυθεί κι αυτό σύντομα, καθώς ο διοικητής υποσχέθηκε πως η μονάδα θα λειτουργήσει σε νέο χώρο.
Το γιατί έκλεισε δε μας το είπε κανείς. Ειδικά όταν το υπουργείο με εγκύκλιο του στις 10/3, τόνιζε την ανάγκη προστασίας των ευαίσθητων αυτών ομάδων εν μέσω πανδημίας.
 
Εμείς, η  πολύ επώνυμη  «ανώνυμη» ομάδα υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας  θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για  το Δημόσιο Σύστημα Υγείας  και να χειροκροτούμε οποιαδήποτε προσπάθεια  ενίσχυσης και αναβάθμισής του. Τις φωτογραφήσεις με ή χωρίς μάσκες  τις αφήνουμε για τη ΝΟΔΕ! »