Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι αποφάσεις της ΕΠΣ Κέρκυρας για τα τοπικά πρωταθλήματα

ΕΠΣΚ
28 Μαΐου 2020 / 12:44
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Προβιβασμός στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία για τον ΟΦΑΜ - Αίτημα στην ΕΠΟ για προβιβασμό και του 2ου στην βαθμολογία Αστέρα Πετριτή - Τι αποφασίστηκε για τις υπόλοιπες κατηγορίες

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Το βράδυ της Τετάρτης συνήλθε το Δ.Σ. της Ένωσης για να πάρει αποφάσεις που σχετίζονται κυρίως με τα τοπικά πρωταθλήματα. Με παρόντα 10 από τα 11 μέλη, οι αποφάσεις ήταν αναμενόμενες και μέσα στο πνεύμα της λογικής αλλά και της γραμμής της ΕΠΟ.

Έτσι ο ΟΦΑΜ από την Α1 κατατάσσεται 1ος και ανεβαίνει στην Γ΄ Εθνική, ενώ το αίτημα του Αστέρα Πετριτή να ανέβη και αυτός θα προωθηθεί στην ΕΠΟ. Ένα αίτημα που έγινε με το σκεπτικό ότι αν ολοκληρωνόταν το πρωτάθλημα, θα μπορούσε αυτός να κόψει πρώτος το νήμα.

Όμως δεν πάρθηκε απόφαση αν υποβιβαστεί κάποια ομάδα, ή κάποιες. Θα περιμένουν την απόφαση για την ΑΕ Λευκίμμης, που αναμένεται την Παρασκευή 29/5/2020 και ανάλογα θα αποφασίσουν και για την Α1 και για την Α΄. Καλό είναι όμως η όποια απόφαση παρθεί να λάβει υπόψη της και το ενδεχόμενο να μην συμμετάσχει κάποια άλλη ομάδα στην Α1, οπότε θα πρέπει να υπάρξει από τώρα απόφαση για μια ακόμη θέση.    

Για την Α΄ κατηγορία εκτός της ΑΕ Καναλίων που ήταν 1η όταν διεκόπη το πρωτάθλημα, την άνοδο στην Α1 παίρνουν και οι δυο ομάδες που ακολουθούσαν στο βαθμολογικό πίνακα, ο Κεραυνός Αγ. Νικολάου και ο Φαίακας Μαραθιά. Και εδώ για υποβιβασμό δεν αποφασίστηκε τίποτε.

Τέλος και για την Β΄ κατηγορία ίσχυσε το ίδιο, ανέβηκε ο 1ος Εθνικός Περουλάδων και οι δυο ομάδες που ακολουθούσαν, ο ΑΟ Κανονιού (Άρης Μέσης) και ο Ποσειδώνας Βιταλάδων. Παραπονούμενη η Θύελλα, η πιο νεανική ομάδα του πρωταθλήματος (με μέσο όρο ηλικίας τα 16 έτη) όπου για ένα βαθμό έμεινε απ΄ έξω, αν και με 4 αγωνιστικές να μένουν μαθηματικά θα μπορούσε να διεκδικήσει την 3η θέση.

Για τα παιδικά και εφηβικά πρωταθλήματα Κ-14 και Κ-16 που και αυτά διεκόπησαν αποφασίστηκε να μην υπάρξουν πρωταθλητές.  

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια