Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πακέτο μέτρων στήριξης για τον κλάδο των αερομεταφορών

Αερομεταφορές
28 Μαΐου 2020 / 10:24

Τα μέτρα, τα οποία αναμένεται να περιλαμβάνουν οικονομική στήριξη 300-400 εκατ.€, θα αφορούν αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια και εταιρείες handling και cargo

ΑΘΗΝΑ.  Δέσμη μέτρων για την στήριξη των αερομεταφορών αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση με στόχο την στήριξη των αεροπορικών εταιρειών, τη διάσωση των θέσεων εργασίας αλλά και την ώθηση στον τουρισμό.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Οικονομκών Χρήστος Σταϊκούρας φέρεται να έχουν οριστικοποιήσει τα προηγούμενα 24ωρα τις κρίσιμες πτυχές και τους όρους, που συνοδεύουν την βοήθεια προς τις αερομεταφορές.

Τα μέτρα θα αφορούν το σύνολο του κλάδου των αερομεταφορών, δηλαδή αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια και εταιρείες handling και cargo. Πρόκειται για ένα πακέτο που σύμφωνα με πληροφορίες της «Ναυτεμπορικής» θα ανέρχεται από 300-400 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πρωτοβουλία, που στοχεύει να παρέχει στήριξη στις αεροπορικές εταιρείες, τις εταιρείες handling και τα αεροδρόμια ενώ δεν αποκλείεται αναλόγως με το ύψος της οικονομικής ζημίας, το πακέτο να αποτελεί το πρώτο σκέλος της οικονομικής βοήθειας, με ενδεχόμενη παράταση εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Το πακέτο θα περιλαμβάνει επιμέρους προγράμματα για την οικονομική και φορολογική ενίσχυση και της Aegean που πλήττεται από την πανδημία.

Στο πακέτο των μέτρων στήριξης, σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνεται η χορήγηση κρατικών εγγυήσεων στην Aegean έναντι μελλοντικών δανείων της, μέτρο που θεωρείται πως μπορεί να δώσει ανάσα την εταιρεία που έχει υποστεί βαρύ πλήγμα από την πανδημία.

Το σχέδιο στήριξης θα έχει ως βασικούς άξονες τις αναστολές πληρωμών, εκπτώσεις τελών και μειώσεις φόρων, ενώ θα υπάρξουν και ρυθμίσεις για την στήριξη των εργαζομένων της αεροπορικής εταιρείας. Τα μέτρα δεν αποκλείεται να περιλαμβάνουν και αποζημίωση-επιδότηση θέσης.

Στόχος της κυβέρνησης είναι τα μέτρα για τον συγκεκριμένο κλάδο να ενταχθούν στο πρόγραμμα – γέφυρα που έχει ήδη παρουσιαστεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς, με ισχύ από την 1η Ιουνίου.


πηγή:  Newmoney.gr