Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πάει η 6η ΥΠΕ, πάνε και τα Γιάννενα. Μαζί με την Καλαμάτα πλέον η Κέρκυρα!

υπε
27 Μαΐου 2020 / 20:45

ΑΘΗΝΑ. Η αλλαγή του διοικητικού, υγειονομικού χάρτη της Χώρας, έτσι τουλάχιστον όπως εισηγητικά εισάγεται στο νομοσχέδιο της επικύρωσης των Πράξεων νομοθετικού περιεχομένου για τον κορονοϊό ως τροπολογία, αφορά και στην Κέρκυρα και τα Ιόνια νησιά.

Και μάλιστα με τρόπο που θα συζητηθεί εφόσον λύνει τη μακρόχρονη σχέση της Κέρκυρας με τα Γιάννενα. Δημιουργείται πλέον άλλη Υγειονομική Περιφέρεια, η τρίτη, με έδρα τα Γιάννενα και Επικράτεια την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία.

Η Κέρκυρα παραμένει στην δυτική ΥΠΕ, που μεταριθμείται σε 4η, με πανεπιστημιακό νοσοκομείο αναφοράς πλέον της Πάτρας. Έδρα βεβαίως την Πάτρα και διοικητική Επικράτεια που φτάνει μέχρι τα Κύθηρα. Ίσως γιατί όπως λέει κι ο Κατσαρός, τα Κύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούμε!

Σύμφωνα με τις τροποποιούμενες διατάξεις, η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, η οποία εκτείνεται στα όρια των περιφερειών Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και περιλαμβάνει τους Δήμους των Νομών Αργολίδος, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας και Λευκάδας, με έδρα την Πάτρα.
 
Η ΥΠΕ Ηπείρου
 
Στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας περιλαμβάνονται οι Νομοί Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας.

Με την τροποποίηση αυτή, οι Υγειονομικές Περιφέρειες ταυτίζονται με τις επτά Αποκεντρωμένες Περιφέρειες.