Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Περιμένοντας την αντικατάσταση της πομόνας στη Δάφνη

ύδρευση
27 Μαΐου 2020 / 13:16
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πίσω από το πρόβλημα με την πολυήμερη διακοπή υδροδότησης της Δάφνης βρίσκεται μια βλάβη και μια διοικητική καθυστέρηση. Η βλάβη είναι στην αντλία νερού που οι διαδικασίες προμήθειας και αντικατάστασής της εφόσον δεν υπήρχε στις αποθήκες της ενιαίας ΔΕΥΑΚ, γίνονται...

... με όλα τα «πρέπει» της γραφειοκρατικής διαδικασίας και αργούν. Ελπίζεται όχι για πολύ.



Η πομόνα, πέτρα του... σκανδάλου ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ


Η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΚ

Στο μεταξύ από το πλάι αυτής της συγκεκριμένης περίπτωσης αναφύεται η καθυστέρηση αρχικώς της διοικητικής αναπροσαρμογής της ΔΕΥΑΚ στο καθεστώς των τριών πλέον Δήμων εταίρων και βεβαίως της ίδρυσης ξεχωριστών ΔΕΥΑ στον Βορρά και τον Νότο, όπως είναι στις προθέσεις των δημοτικών Αρχών των νέων Δήμων.
Εννιά μήνες μετά την εκ νέου διοικητική διαίρεση της Κέρκυρας, το δ.σ. της ΔΕΥΑΚ εξακολουθεί «μονοδημοτικό» πιθανότατα έτσι και με προβλήματα ευελιξίας όσον αφορά στην κάλυψη περιφερειακών αναγκών.

Καθυστερήσεις πανταχόθεν

Ο Μαχειμάρης λέει ότι δεν ανταποκρίνεται η Υδραίου στις επανειλημμένες οχλήσεις τις δικές του και του Λέσση. Πηγές της ΔΕΥΑΚ αντιτείνουν όμως ότι μόλις στις 14/5, δηλ. δυο εβδομάδες από σήμερα, κοινοποίησε ο βόρειος Δήμος την ορθή επανάληψη της απόφασης/επιλογής εκείνων που προαλείφονται από πλευράς του να στελεχώσουν το νέο δ.σ. της Επιχείρησης, που γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο καθυστέρησε να ορισθεί!

Από χρόνο οι νέες ΔΕΥΑ Βορρά και Νότου

Όπως και νάχει, το νέο δ.σ. αναμένεται οσονούπω ενώ οι νέες ΔΕΥΑ, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα πάρουν σάρκα και οστά στα μέσα του 2021.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.