Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το restart Καρύδη - Σκορδίλη (video)

Στίβος
26 Μαΐου 2020 / 12:45

Το enimerosi.com βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 25 Μαΐου στο ΕΑΚ Κέρκυρας, στην προπόνηση της αθλήτριας του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου στο τριπλούν,

Σπυριδούλας Καρύδη και μίλησε μαζί της, αλλά και με τον προπονητή της, Παύλο Σκορδίλη.

Ο προπονητής της Σπυριδούλας, μίλησε στο enimerosi.com για το πόσο επηρέασε το lockdown λόγω κορωνοϊού, τις προπονήσεις της Σπυριδούλας, αναφέροντας ότι οι φετινοί στόχοι ήταν πολύ υψηλοί, καθώς προηγήθηκε μία σειρά από πολύ καλούς αγώνες στον κλειστό στίβο και ήταν έτοιμη να κάνει προετοιμασία για τρεις μεγάλες διοργανώσεις ανοιχτού στίβου, οι οποίες θα πραγματοποιούνταν, αν δεν είχε προκύψει η πανδημία, με σημαντικότερη, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, καθώς είχε στόχο το μετάλλιο, ούσα κάτοχος της καλύτερης επίδοσης στον κόσμο.

Συνέχισε λέγοντας, ότι ακολούθησε η ματαίωση των Ολυμπιακών αγώνων, διοργάνωση που η συμμετοχή ήταν ο κύριος στόχος, ενώ αναφέρθηκε και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών, που θα γινόταν στο Παρίσι, στα τέλη Αυγούστου.

Όλα αυτά οδήγησαν στην αλλαγή του σχεδιασμού και της μορφής των προπονήσεων, όπως τόνισε ο προπονητής της αθλήτριας του ΚΓΣ, δίνοντας βάση στη φυσική κατάσταση με προπονήσεις εκτός γηπέδου, η οποία κράτησε δυόμιση μήνες.

Για το υπόλοιπο της χρονιάς, η Σπυριδούλα θα συμμετάσχει σε αγώνες που θα οριστούν από τον ΣΕΓΑΣ, όπως το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών, το Πρωτάθλημα Κ20, τα Βαλακανικά Πρωταθλήματα και πιθανόν και κάποιες ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Παύλος Σκορδίλης μίλησε για την επόμενη χρονιά, η οποία θα είναι μεγάλη από όλες τις απόψεις, καθώς περιλαμβάνει πολλές μεγάλες διοργανώσεις, με μεγαλύτερη τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ υπάρχει και ο προβληματισμός του πώς θα ταιριάξει η Σπυριδούλα τον αθλητισμό παράλληλα με τις σπουδές της.



Η Σπυριδούλα, μιλώντας για την κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή, είπε πώς η φυσική της κατάσταση δεν είναι και στα καλύτερά της, καθώς απείχε από τις προπονήσεις για αρκετό διάστημα, λόγω της καραντίνας, όμως παρόλα αυτά έκανε ότι καλύτερο μπορούσε, από μόνη της για να διατηρηθεί σε ένα καλό επίπεδο.

Συνέχισε λέγοντας ότι έχει επιστρέψει στο στάδιο εδώ και τρεις εβδομάδες και κυνηγάει να φτάσει το υψηλό επίπεδο που τη χαρακτηρίζει. Αναφερόμενη στην επερχόμενη Ολυμπιάδα, θεωρεί ότι η πρόκριση σε αυτήν, είναι εφικτή, αλλά αυτό που την ενδιαφέρει περισσότερο είναι η εμπειρία μίας Ολυμπιάδας, στην οποία, όπως είπε, θα κάνει τον αγώνα της ζωής της και ότι βγει από αυτόν, μόνο καλό μπορεί να είναι γι’ αυτήν…