Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σπύρος Ασπιώτης: «Ευτελίζει τους θεσμούς ο Μαχειμάρης»

Ασπιώτης Σπύρος
26 Μαΐου 2020 / 10:41

Ανακοίνωση της παράταξης «Δημοτική Ενωτική Κίνηση», με την οποία κατηγορεί τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας για... One Man Show και απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου και των υπηρεσιών του Δήμου

ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ανακοίνωση της παράταξης «Δημοτική Ενωτική Κίνηση» στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας με επικεφαλής τον Σπύρο Ασπιώτη, με την οποία βάλλει κατά του Δημάρχου, Γιώργου Μαχειμάρη υπογραμμίζοντας ότι συνεχίζει με την συμπεριφορά του να ευτελίζει τους θεσμούς και να απαξιώνει τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τις υπηρεσίες του Δήμου.

Αναλυτικά:

«Θέλουμε με την ανακοίνωση αυτή να ενημερώσουμε τόσο τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και τους κατοίκους του δήμου της Βόρειας Κέρκυρας αλλά και τα Μ.Μ.Ε. της Κέρκυρας ότι ο δήμαρχος Γ. Μαχειμάρης συνεχίζει να ευτελίζει τους θεσμούς και να απαξιώνει τόσο τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και τις υπηρεσίες του δήμου, παίζοντας το θέατρο του παραλόγου με το “ONE MAN SHOW”.

Συγκεκριμένα, όρισε συνεδρίασης «δια περιφοράς» της  Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, Σάββατο 23-05-2020, στις οχτώ (8) το βράδυ, που δεν πήραμε μέρος  για τους παρακάτω λόγους:

Αθέτησε τη συμφωνία που κάναμε στο γραφείο του, ότι η επόμενη συνεδρίαση της Οικ.Επιτροπής θα γινόταν με φυσική παρουσία των μελών της και ενός/μιας  γραμματέα, με μέγιστο αριθμό μελών οχτώ (8), στο χώρο του παλαιού δημοτικού σχολείου Αχαράβης.

Υπάρχουν πολύ σημαντικά θέματα , τα οποία δεν είναι δυνατό να συζητηθούν «δια περιφοράς» και μάλιστα με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ. (Ψηφίζω ή καταψηφίζω). Με δεδομένο ότι ήδη έχει γίνει μια συνεδρίαση του Δημ.Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη, θα μπορούσε κάλλιστα και η συνεδρίαση της Οικ.Επιτρ. να γίνει και αυτή με τηλεδιάσκεψη.

Συνεχίζει να μας στέλνει εισηγήσεις των υπηρεσιών του δήμου για το Δημ.Συμβούλιο χωρίς καν να τις έχει διαβάσει και φυσικά να έχει διορθώσει κάποια εκ παραδρομής λάθη τους.

Όπως π.χ. πώς γίνεται τα τέσσερα (4) άτομα, για τέσσερις (4) μήνες, να κοστίζουν στο δήμο 24.000 € και δέκα εννέα(19) άτομα, για το ίδιο χρονικό διάστημα να κοστίζουν πάλι είκοσι τέσσερις (24) χιλιάδες €. Και παρά την επισήμανση του λάθους εκ μέρους μου , δεν είχε ούτε καν την ευθιξία να κάνει την απαραίτητη διόρθωση και την ορθή επανάληψη της εισήγησης, πράγμα που, αν μη τι άλλο, δηλώνει και την απαξίωση προς το ανώτατο συλλογικό όργανο του δήμου όπως είναι το Δημ. Συμβούλιο.

Και βέβαια δε θα επιρρίψουμε τις ευθύνες στις υπηρεσίες και τους υπαλλήλους του δήμου, αλλά στο Δήμαρχο, ο οποίος έχει και την εποπτεία αλλά και τον τελευταίο λόγο όπως φυσικά και την ευθύνη.

Είναι επί τέλους ώρα να καταλάβει ο δήμαρχος ότι το σχετικό Π.Δ. για τη διάσπαση του τέως Ενιαίου Δήμου Κέρκυρας δεν μας ονόμασε «ΔΗΜΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ» , αλλά «ΔΗΜΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ»