Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο γύρος του θανάτου!

editorial
25 Μαΐου 2020 / 21:59

Το σημερινό κύριο άρθρο δεν είναι φιλοσοφικό, ψαγμένο, συναισθηματικό και βίαιο. Είναι ένα σήμα κινδύνου, ένα alert, στο οποίο καλούνται να ανταποκριθούν οι εδώ εκπρόσωποι της συντεταγμένης Πολιτείας, «χθες»! Η αφορμή από το σοβαρό τροχαίο με τραυματισμένο έναν μοτοσυκλετιστή, στον δίχαλο δρόμο μετά την Πλατυτέρα.

Βιοπαλαιστής, με τα ρούχα της δουλειάς, ξεκίνησε πρωί πρωί να πάει για το μεροκάματο. Πρώτη μέρα, Δευτέρα 25/5, που αποκαταστάθηκε το 90% και πλέον της λειτουργίας των επιχειρήσεων. Βρέθηκε τραυματισμένος πάνω στις μπάρες! Το τι και το ποιο δεν μπορεί κανείς να το πει εκτός ίσως των αυτοπτών. Και 'μείς δεν είμαστε ανάμεσά τους. Μπορούμε όμως με σιγουριά να πούμε ότι το να μην σκοτωθείς, ειδικά αν είσαι δικυκλιστής, σ' αυτό το κομμάτι της ε.ο. (σ.σ. τρομάρα μας) από την Πλατυτέρα έως τη διασταύρωση με τη Φελίξ Λαμές, είναι ζήτημα ευνοϊκής σύμπτωσης. Οι παγίδες προς τους οδηγούς είναι χίλιες τόσες, που πολλαπλασιάζονται από την παράταση των δυο κατευθύνσεων, προσωρινά πριν από περίπου δεκαπέντε χρόνια! Ουδέποτε επανήλθε στη μονοδρόμηση ως έξοδος από την πόλη δηλ., αν και οι λόγοι της αίρεσης αυτής της κυκλοφοριακής κατάστασης έχουν προ πολλού παρέλθει. Το στοπ, μην εισέρχεστε (σ.σ. μπαίνοντας στην πόλη από πάνω) που υπάρχει, αναφέρεται ίσως σε βαριά οχήματα.

Επανερχόμενοι στην διχαλωτή καρμανιόλα, επισημαίνεται η μόνιμη κατάληψη του δεξιού κατά την έξοδο ρεύματος από παρκαρισμένα, ενίοτε και διπλοπαρκαρισμένα οχήματα, που οι οδηγοί και οι επιβάτες τους εξυπηρετούνται από τα καταστήματα εκεί ενώ εύλογα υπάρχει και διαρκής επί 24ωρου βάσεως κάθετη πεζή διέλευση από την είσοδο της Πολυκλινικής, απέναντι. Και τ' αυτοκίνητα μπαινοβγαίνουν διαρκώς ενώ εάν θελήσουν να πάνε στην Παναγούλη και τους Καπουτσίνους, δεδομένης της αντίθετης διέλευσης των οχημάτων μένουν όσο χρειαστεί στη μέση του δρόμου! Και σα να μην έφτανε αυτό, πρόκειται για δρόμο, από τον οποίο διέρχεται το λεωφορείο της γραμμής ενώ το πεζοδρόμιο δεξιά κι αριστερά διακόπτεται έτσι που ο πεζός υποχρεωτικά θα βρεθεί έστω για λίγο στο οδόστρωμα!

Τούτων δοθέντων, το γεγονός ότι δεν θρηνούμε εκεί έναν νεκρό την ημέρα, είναι μάλλον σκανδαλώδης εύνοια της τύχης και τρανταχτή απόδειξη ότι οι Κερκυραίοι είναι πολύ ικανοί οδηγοί. Όμως τι μας έφταιγε ο χθεσινός μοτοσυκλετιστής, που του ευχόμαστε από καρδιάς, περαστικά;