Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ομόφωνο «ναι» στους Παξούς… Στους ΧΥΤΑ του Ελληνικού και της Βλαχέρνας, τα απορρίμματα!

παξοί
25 Μαΐου 2020 / 20:58

Άνοιξε ο δρόμος για τη μεταφορά των σκουπιδών του άλλοτε Νομού Κερκύρας με την απόφαση σταθμός του ΦΟΔΣΑ Ηπείρου να δεχθεί τα σκουπίδια των Παξών!

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Στους ΧΥΤΑ του Ελληνικού και της Βλαχέρνας, θα διατεθούν 1500 τόνοι απορριμμάτων από τους Παξούς μετά την απόφαση που έλαβε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου. Είναι η πρώτη φορά που η Ήπειρος «ανοίγει την πόρτα» για την διαχείριση απορριμμάτων από άλλες περιφέρειες. Αυτό οφείλεται κυρίως στη μικρή σχετικά ποσότητα που αιτήθηκε ο Δήμος Παξών σε σύγκριση με αιτήματα που είχαν υποβληθεί κατά το παρελθόν από άλλους Δήμους, όπως αυτός της Λευκάδας αλλά και της Κέρκυρας.
Ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Νίκος Καλαντζής σε δηλώσεις του ανέφερε ότι πρόκειται για έναν γειτονικό δήμο και εξόχως τουριστικό τον οποίο θα πρέπει να βοηθήσουμε.. Άλλωστε στην τεχνική επάρκεια  τον υποστηρίζει ήδη ο Δήμος Ηγουμενίτσας.
«Η απάντηση από τους δημάρχους της Ηπείρου δεν θα μπορούσε να είναι αρνητική» σημείωσε ο κ. Καλαντζής.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ο ΦΟΔΣΑ, μετά την ψήφιση του Κανονισμού λειτουργίας προτίθεται να ανοίξει την συζήτηση για μεταφορά απορριμμάτων στο εργοστάσιο από άλλες περιοχές της χώρας.
«Θα δούμε αν μπορούμε να πάρουμε απορρίμματα άλλων περιοχών που δεν περιλαμβάνονται στη σύμβαση για την επεξεργασία στο εργοστάσιο» σημείωσε ο κ. Καλαντζής.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ  ομόφωνα προχώρησε στην αποδοχή των προγραμματικών συμβάσεων που έχουν συναφθεί με την Περιφέρεια Ηπείρου για την υλοποίηση των έργων επέκτασης υφιστάμενων ΧΥΤΑ και μετατροπής τους σε ΧΥΤΥ.