Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Περιμένει η ΑΕΛ, δεν αποφάσισε η ΕΠΟ για Γ΄ Εθνική

επο
25 Μαΐου 2020 / 20:39
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Αν και υπάρχει εισήγηση και οι ομάδες περίμεναν Δευτέρα 25/5/2020 να οριστικοποιηθεί το ξεκαθάρισμα για την Γ΄ Εθνική, κυρίως για το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν (αφού για προβιβασμούς θεωρείται σίγουρο ότι, οι οκτώ πρώτες των ομίλων θα κερδίσουν όλες την άνοδο.

ΑΘΗΝΑ. Μετά από 2 ή και 3 εβδομάδες και πριν την Γ.Σ. της ΕΠΟ, φαίνεται ότι η  εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ θα αποφασίσει για την Γ’ Εθνική. Αν και υπάρχει εισήγηση και οι ομάδες περίμεναν Δευτέρα 25/5/2020 να οριστικοποιηθεί το ξεκαθάρισμα για την Γ΄ Εθνική, κυρίως για το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν (αφού για προβιβασμούς θεωρείται σίγουρο ότι, οι οκτώ πρώτες των ομίλων θα κερδίσουν όλες την άνοδο), άλλα πιο καυτά θέματα της επικαιρότητας άφησαν πίσω και σε αγωνία αρκετές ομάδες, ανάμεσά τους και η ΑΕ Λευκίμμης, που περιμένει την απόφαση. Και αυτό γιατί με βάση την προκήρυξη είναι μια θέση κάτω από τη γραμμή υποβιβασμού, αλλά με βάση την εισήγηση της επιτροπής θα μείνει στην κατηγορία και περιμένει απλά την επικύρωση. 
Εφόσον δεν αλλάξει κάτι, την επόμενη σεζόν στην Γ΄ Εθνική θα υπάρχουν τρεις κερκυραϊκές ομάδες, ο Θιναλιακός, η ΑΕ Λευκίμμης (που θα παραμείνει) και ο ΟΦΑΜ που κερδίζει την άνοδο, σαν πρώτος στο πρωτάθλημα της Α1 της ΕΠΣ Κέρκυρας.
Ένα ευχάριστο θέμα που προκύπτει πάντως από την ΕΕ είναι πως τα χρήματα που θα δοθούν από τις FIFA/UEFA για την ενίσχυση των ομοσπονδιών λόγω κορονοϊού, τα χειρίζεται αποκλειστικά η ΕΠΟ και τα 4,3 εκ. ευρώ που αντιστοιχούν στην Ελλάδα θα δοθούν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια