Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τεμπλόνι, παλιά πόλη, παραλίες, κωνωποκτονία από τον Γ. Καλούδη στο δημ. συμβούλιο

Γιώργος Καλούδης
25 Μαΐου 2020 / 13:34

Οι ερωτήσεις του επικεφαλής της παράταξης "Πρώτα η Κέρκυρα" στο δημοτικό συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

Τεμπλόνι

Κυρία Δήμαρχε,
Το  Παρατηρητήριο του Τεμπλονίου προ εβδομάδων δημοσίευσε στα ΜΜΕ και γνωστοποίησε σε όλες τις Παρατάξεις μία αναφορά για τη έκνομη  εναπόθεση απορριμμάτων ως χωματερή στο κύτταρο ανάπλασης. Μάλιστα ζητούν και την επέμβαση της Εισαγγελικής Αρχής.
 
ΕΡΩΤΑΣΘΕ
Εσείς και ο συγκυβερνήτης της Δημοτικής Εξουσίας κ. Νεράντζης:
 
Γιατί, σχεδόν 360 ημέρες μετά την εκλογή σας  δεν προχωρήσατε την ανακύκλωση με διαλογή στη πηγή; Ποιος σας εμπόδισε;
Γιατί συνεχίζετε τις παράνομες πράξεις της ρύπανσης στο  Τεμπλόνι  και μάλιστα στο κύτταρο  ανάπλασης  χρησιμοποιώντας το ως χωματερή?

Κωνωποκτονία 

Σύμφωνα με τον καθηγητή Τσιόρδα εφέτος τα κουνούπια προερχόμενα από τον Νείλο θα είναι θανατηφόρα και συνιστούν απειλή για τη δημόσια υγεία. Ήδη τα κουνούπια έχουν εξαπλωθεί και είναι ενοχλητικά για τους Κερκυραίους.
 
ΕΡΩΤΑΣΘΕ:
 
Γιατί δεν έχετε κάνει τις αναγκαίες ενέργειες για να διεξαχθεί έγκαιρα πλήρης και αποτελεσματική κωνωποκτονία 
 
Καθαρισμός παραλιών
    
Σύμφωνα με τους ειδικούς όταν τα μηχανήματα (μπουλντόζες) καθαρίζουν τις παραλίες από τα φύκια σηκώνουν και άμμο μαζί με τα φύκια και έτσι αποψιλώνονται κάθε χρόνο από άμμο οι παραλίες, αδυνατίζουν και συρρικνώνονται.
Παράλληλα δεν αξιοποιούνται τα φύκια για κομπόστ και άλλες χρήσεις, καθώς είναι πασίγνωστο ότι τα φύκια είναι φαρμακευτικό υλικό και χρησιμοποιείται ακόμα και σε τροφές.
Ήδη επιτρέπεται να λειτουργούν ξαπλώστρες και ομπρέλλες αλλά λόγω μη υπογραφής συμβάσεων οι επαγγελματίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προγραμματίσουν το άνοιγμά τους, να βλάπτονται σε μία πανθομολογούμενη πολύ κακή χρονιά, πολύ περισσότερο όταν θα κληθούν να πληρώσουν  μίσθωμα από Απρίλη 2020, όταν δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση του χώρου.
 
ΕΡΩΤΑΣΘΕ:
 
Γιατί δεν έχετε κάνει τις αναγκαίες ενέργειες για έγκαιρο καθαρισμό των παραλιών και για υπογραφή των συμβάσεων με τους επαγγελματίες;
Εάν και όταν αποφασίσετε να τις καθαρίσετε θα συνεχίσετε, όπως και οι προηγούμενες αρχές, με τον αντικερκυραικό τρόπο που ξηλώνει και την άμμο και συρρικνώνει τις παραλίες ;
Γιατί δεν αξιοποιούνται τα φύκια για κομπόστ ;

Μόνιμοι κάτοικοι Παλιάς Πόλης

Οι Μόνιμοι Κάτοικοι της Παλιάς Πόλης εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση:
 
«Οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ , μιάς πόλης ενταγμένης στο κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, απαιτούν να έχουν την ίδια μεταχείριση με τους μόνιμους κατοίκους του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Καλούνται λοιπόν όλες οι δημοτικές παρατάξεις και πρώτα η Δήμαρχος φυσικά, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και επιτέλους να κάνουν τα αυτονόητα που δικαίως ζητούν οι κάτοικοι ,τεκμηριωμένα και με μελέτες, τόσα χρόνια. Καμμία καθυστέρηση δεν είναι ανεκτή πλέον.»
 
Μάλιστα εμπλέκουν και εμάς, ενώ εμείς πράξαμε το καθήκον μας, ζητούσαμε επιτακτικά συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου και δεν αναταποκρινόσασταν, είχαμε κάνει και δημοσιοποιήσει από τις 25-3-2020 και συγκεκριμμένες προτάσεις για αξιοποίηση του πολύτιμου χρόνου τις ημέρες του COVID-19 αλλά εσείς χαιρόσασταν που είχατε φυλακίσει σπίτι της την αντιπολίτευση και ζούσατε και ζείτε μία περίοδο μακαριότητας.
ΕΡΩΤΑΣΘΕ
Εσείς και ο συγκυβερνήτης της Δημοτικής Εξουσίας κ. Νεράντζης:
 
Γιατί, σχεδόν 360 ημέρες μετά την εκλογή σας  δεν προετοιμάσατε, καθυστερήσατε αδικαιολόγητα και δεν πράξατε αυτά που υποσχεθήκατε προεκλογικά για τους κατοίκους της Παλιάς Πόλης;