Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαδικτυακά η εξεταστική του Ιουνίου για τους φοιτητές του Ιονίου

Ιόνιο Πανεπιστήμιο
25 Μαΐου 2020 / 11:25

Οι αποφάσεις του Ιονίου Παν/μίου εν όψει της εξεταστικής Ιουνίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Σύγκλητος του  Ιονίου Πανεπιστημίου, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την τρέχουσα υγειονομική κρίση και τα έκτακτα μέτρα που ισχύουν για την αποφυγή της διασποράς του ιού COVID-19 και θέτοντας σε απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των φοιτητών και του διδακτικού προσωπικού, ανακοίνωσε ότι οι εξετάσεις του Εαρινού Εξαμήνου (Εξεταστική Ιουνίου) του Ακαδημαϊκού  έτους 2019-2020, θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά εξ αποστάσεως, με τις κατάλληλες μεθόδους και πρακτικές.

Οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου 2020 και θα ολοκληρωθούν στις 20 Ιουλίου 2020, με δυνατότητα πραγματοποίησης των εξετάσεων και ημέρα Σάββατο, ενώ θα ληφθεί μέριμνα για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας, της εγκυρότητας και της αντικειμενικότητας της όλης διαδικασίας. Ο κάθε διδάσκων, στο πλαίσιο της λειτουργικής του αυτονομίας, θα μπορεί να εφαρμόσει οποιαδήποτε μέθοδο επιθυμεί για την εξ αποστάσεως εξέταση του  μαθήματός του, ενώ για τους φοιτητές που δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως εξέταση, θα υπάρξει μέριμνα μετά την ολοκλήρωση της εξεταστικής διαδικασίας.

Ειδικότερα για το Τμήμα Μουσικών Σπουδών, από την όλη διαδικασία εξαιρούνται τα  διδακτικά αντικείμενα της Ορχήστρας (και της Πρακτικής Ορχήστρας), της Χορωδίας, της Μουσικής Δωματίου, καθώς και όλα τα Μουσικά Σύνολα, τα οποία θεωρούνται ως μη διδαχθέντα κατά το λήγον εξάμηνο. Ειδικά όσον αφορά τις Διπλωματικές Εργασίες στην Κατεύθυνση της Εκτέλεσης, αναβάλλεται για την εξεταστική περίοδο του φθινοπώρου η διαδικασία δημόσιας παρουσίασης και βαθμολόγησής τους, σε πιθανώς διευρυμένο χρονικό πλαίσιο, σύμφωνα με την ανάγκη για έγκαιρο προγραμματισμό και ολοκληρωμένη προετοιμασία των σχετικών ρεσιτάλ/συναυλιών. Το ίδιο (αναβολή της εξεταστικής διαδικασίας) ισχύει και για τα μαθήματα των Κρουστών Οργάνων (ως Κύριο Καλλιτεχνικό Αντικείμενο και ως Όργανο επιλογής), λόγω αντικειμενικών δυσχερειών.

Ακόμη, ανακοινώθηκε η ματαίωση της 11ης Θερινής Ακαδημίας Διεύθυνσης Παιδικής-Νεανικής-Σχολικής Χορωδίας που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα το διάστημα 29 Ιουνίου – 5 Ιουλίου 2020. Προσκεκλημένος διδάσκων θα ήταν o Randy Stenson ( Καθηγητής στο St. Mary's International School του Τόκιο). Πλέον, η 11η Θερινή Ακαδημία μεταφέρεται για το 2021.

Αντιθέτως, η διαδικασία της Πρακτικής Άσκησης 2019-2020, ανακοινώθηκε πως θα διεξαχθεί κανονικά, για όλα τα Τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου. Η σχετική προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους φοιτητές έληξε την Δευτέρα 25 Μαΐου 2020.