Μόλις 2 κρούσματα και χωρίς θανάτους το τελευταίο 24ωρο η χώρα

Μόλις 2 κρούσματα και χωρίς θανάτους το τελευταίο 24ωρο η χώρα

Θετική χαρακτήρισε την εμπειρία από το άνοιγμα Γυμνασίων & Λυκείων ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά το άνοιγμα και των Δημοτικών από 1η Ιουνίου

24
Μαΐου / 2020

ΑΘΗΝΑ.  Κανένας άνθρωπος δεν έχασε τη ζωή του από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, διάστημα κατά το οποίο καταγράφηκαν μόλις δύο νέα κρούσματα του ιού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, 19 είναι οι ασθενείς, που παραμένουν διασωληνωμένοι σε Μ.Ε.Θ. έχοντας ως διάμεση ηλικία τα 70 έτη.

Οι θάνατοι στην Ελλάδα από τον κορωνοιό είναι συνολικά 171.

Η σημερινή (24/5) ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και τον λοιμωξιολόγο και Διευθυντή Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, υποπτέραρχο, Δημήτρη Χατζηγεωργίου.

Ο κ. Χατζηγεωργίου αναφέρθηκε στο άνοιγμα των εστιατορίων από αύριο σημειώνοντας ότι «η άρση των μέτρων δεν σημαίνει ότι επιστρέφουμε στις παλιές μας συνήθειες» και ότι πρέπει να επιδείξουμε σύνεση και να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας.

«Η φάση του ανοίγματος εξελίσσεται ομαλά. Οι συστάσεις τηρούνται, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε» υπογράμμισε από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς.

Οπως είπε, αύριο θα ανακοινωθεί αν ανοίγουν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί. Σημείωσε ότι η εμπειρία από τα γυμνάσια και τα Λύκεια είναι θετική, δείχνοντας ουσιαστικά ότι αύριο θα ανακοινωθεί ότι ανοίγουν τον Ιούνιο και τα δημοτικά σχολεία.

Ο κ. Χατζηγεωργίου σημείωσε ότι υπάρχουν πολλά επιχειρήματα που μας λένε ότι πρέπει να ανοίξουν τα δημοτικά. «Η επιτροπή συνεδριάζει αυτή τη στιγμή για αυτό το θέμα για να καλύψει κάποιες λεπτομέρειες, αλλά οι περισσότεροι επιδημιολόγοι είναι υπέρ του ανοίγματος».

Σημείωσε επίσης ότι είναι μικρός ο αριθμός των παιδιών που νοσούν παγκοσμίως και οι επιπτώσεις του ιού σε αυτές τις ηλικίες είναι πολύ μικρές. Επίσης ο ρόλος των παιδιών στη μετάδοση είναι χαμηλός.

Αυτά τα συμπεράσματα οδηγούν τη ζυγαριά να κλίνει προς το άνοιγμα, είπε ο κ. Χατζηγεωργίου. «Αντίστοιχη οδηγία θα υπάρξει και για τους παιδικούς σταθμούς», για τους οποίους είπε ότι αυτό θα γίνει σε μεταγενέστερο στάδιο, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.