Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: «Βαριές οι ευθύνες ΝΔ & Υπουργείου Εξωτερικών»

Αυλωνίτης Αλέξανδρος
24 Μαΐου 2020 / 14:27

«Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δοκιμάζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, όχι μόνο σε διμερές αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Είναι η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, είναι η επιθετικότητα με την παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ, είναι η μεθόδευση του προσφυγικού στην οριογραμμή του Έβρου», επισημαίνει ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Με αφορμή τις εξελίξεις στην περιοχή του Νότιου Έβρου, ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξανδρος Αυλωνίτης, έκανε την εξής δήλωση:

«Δεν μπορούμε με μαγικούς καθρέφτες και λογοπαίγνια να αποφεύγουμε τις βαριές ευθύνες ή να φιμώνουμε τον Τύπο», έγραφε ο Ουμπέρτο Έκο το 1988.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο των Εξωτερικών υποκρύπτει την αλήθεια για όσα συμβαίνουν στην περιοχή Μελισσοκομείου του Νοτίου Έβρου και μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία και έντυπα, ενώ προσπαθεί να βαπτίσει έναν ελληνικό θύλακα 16 στρεμμάτων σε ζώνη μερικών δεκάδων μέτρων. Οι ευθύνες τους είναι βαριές.

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δοκιμάζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, όχι μόνο σε διμερές αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Είναι η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, είναι η επιθετικότητα με την παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ, είναι η μεθόδευση του προσφυγικού στην οριογραμμή του Έβρου.

Ο κ. Πρωθυπουργός πρέπει να γνωρίζει καλά, πως ο ελληνικός λαός δεν τον εξέλεξε για να παραδώσει τη χώρα με μειωμένη εθνική κυριαρχία -το κύρος της οποίας δεν επλήγη, ούτε τις πλέον δύσκολες ημέρες διακυβέρνησης από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- και όπως, καταμαρτυρεί η απερίσκεπτη μετριοπάθεια και η εφαρμοζόμενη ατολμία και διπλωματική ακινησία.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε στον εκλογικό του απολογισμό να μην θρηνούμε και την απώλεια ελληνικού εδάφους. Θα ήταν τραγικό!

Το Υπουργείο των Εξωτερικών οφείλει να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα και τον ελληνικό λαό για την ακριβή κατάσταση στον Έβρο, να σταματήσει να κυβερνά με τους εθνικά επιζήμιους όρους της επικοινωνιακής προπαγάνδας και να καταστήσει σαφές, χωρίς περιστροφές το κλίμα ασφάλειας και προστασίας των ελληνικών εδαφών απέναντι σε οποιαδήποτε ορθόδοξη ή ανορθόδοξη απειλή».