Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας για ΧΥΤΥ Λευκίμμης: «Εντός μηνών επιλύθηκαν σοβαρά προβλήματα της Κέρκυρας»

ΧΥΤΥ Λευκίμμης
23 Μαΐου 2020 / 17:27

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά τις επίσημες δηλώσεις της Κυβέρνησης και του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκου, για το κλείσιμο του ΧΥΤΥ Λευκίμμης,

ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, δηλώνει: Εκφράζω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι μία προσπάθεια πολλών μηνών εστέφθη με επιτυχία. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ακούγοντας με προσοχή τους τοπικούς θεσμικούς φορείς, έδωσε οριστική λύση σε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα το οποίο ταλάνιζε τους πολίτες της Κέρκυρας, και ιδίως τους πολίτες της Λευκίμμης, επί 12 ολόκληρα χρόνια.
Ο ΧΥΤΥ στην Λευκίμμη καταργείται και στην θέση του θα δημιουργηθεί με απόφαση του Δήμου Νότιας Κέρκυρας μία δομή που θα είναι φιλική προς το περιβάλλον, π.χ. ένα περιβαλλοντικό πάρκο ή ένας χώρος ανακύκλωσης, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κλπ.
Η απόφαση της Κυβέρνηση έχει ωστόσο διπλή αξία, διότι η Πολιτεία ανέλαβε να επιστρέψει και την κοινοτική χρηματοδότηση που μας είχε δοθεί, η οποία φτάνει τα 3 εκατ. Ευρώ. Συνεπώς, για την Κέρκυρα δεν μένει καμία οικονομική εκκρεμότητα.
Εντός 10 μηνών επιλύθηκε το σοβαρό πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων του νησιού, ξεκίνησε η διαδικασία δημοπράτησης για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων, οργανώθηκε η μεταφορά των αποβλήτων στην Κοζάνη, καταργήθηκε ο ΧΥΤΥ της Λευκίμμης, ενώ το κόστος για την απομάκρυνση των δεμάτων που υπάρχουν στην Λευκίμμη, θα καλυφθεί επίσης από την Πολιτεία.
Άκρως σοβαρά προβλήματα του νησιού που δεν κατάφερε να διευθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ επί 4,5 χρόνια, επιλύθηκαν από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε διάστημα λίγων μόλις μηνών.
Η Κυβέρνησή μας αποδεικνύει καθημερινά ότι εργάζεται με σχέδιο και όραμα, στηρίζοντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχοντας ως στόχο την αντιμετώπιση μικρών και μεγάλων προβλημάτων που λίμναζαν επί χρόνια. Στόχος μας είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και βήμα βήμα τον υλοποιούμε.»