Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γαλιατσάτος: Υποκριτικές οι δηλώσεις Κράτσα για τον «Διάπλου»

Διάπλους
23 Μαΐου 2020 / 09:32

ΚΕΡΚΥΡΑ. Να άρει τα γραφειοκρατικά εμπόδια για τη χρηματοδότηση του «Διάπλου» καλεί ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος την περιφερειακή αρχή.

Ο πρώην περιφερειάρχης, επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ, επικρίνει τη Ρόδη Κράτσα για τις παραλείψεις της που είχαν συνέπεια να αποκλειστεί η δομή απεξαρτησης «Διάπλους» από τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας. Επισημαίνει δε ότι μετά τη μεγάλη κοινωνική αντίδραση, η Περιφερειάρχης «εκφράζει την στήριξη της στον Διάπλου εντελώς όψιμα και υποκριτικά και προκλητικά επιτίθεται στην παράταξη μας για αδράνεια». Ο Θ. Γαλιατσάτος καλεί την Περιφερειακή Αρχή να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της δομής  για τη  στήριξη των νέων της Κέρκυρας που τον χρειάζονται για την αποθεραπεία τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΝΑΣΑ

«Ουαί εις εσάς» υποκριτές της περιφερειακής αρχής Κράτσα.
25/05/2020
Όπως έγινε γνωστό με δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΠΙΝ/Κράτσα στις 13/5/2020, ο τοπικός φορέας του Γ.Ν. Κέρκυρας «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» δεν έλαβε χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014/2020 για δράσεις στον τομέα της ψυχικής υγείας.

Ως ΑΝΑΣΑ εκφράσαμε την έντονη διαμαρτυρία μας, έχοντας αφ’ ενός δώσει μάχη με επιτυχή έκβαση (ν. 4600/9.3.2019) για την ένταξη του Διάπλου στην ομάδα των δημόσιων φορέων που νομιμοποιούνται στην λειτουργία της απεξάρτησης, και αφ’ ετέρου έχοντας εξασφαλίσει τους πόρους για την χρηματοδότηση και εκδώσει την απαραίτητη προς τούτο πρόσκληση (18/07/2019).

Τι έπραξε η περιφερειακή αρχή Κράτσα;
  • Αδιαφόρησε πλήρως όταν στο τέλος του 2019 με την κατάθεση της πρότασης του ΔΙΑΠΛΟΥ εμφανίστηκε (νέο) γραφειοκρατικό εμπόδιο που ή ίδια έπρεπε να αντιμετωπίσει σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο Υγείας.
  • Απέκλεισε στην συνέχεια με απόφαση της περιφερειάρχη τον Διάπλου από τις πολύτιμες χρηματοδοτικές ροές.
  • Εξέδωσε τέλος, μετά την μεγάλη κοινωνική αντίδραση και την συζήτηση της επερώτησης της ΑΝΑΣΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, νέο δελτίο τύπου στις 21/05/2020 με το οποίο εντελώς όψιμα και υποκριτικά εκφράζει την στήριξη της(!) στον Διάπλου και προκλητικά επιτίθεται στην παράταξη μας για αδράνεια(!).
Ένα δρόμο έχει η περιφερειακή αρχή Κράτσα:
Να εκδώσει νέα πρόσκληση απευθυνόμενη προς τον ΔΙΑΠΛΟΥ και εν τω μεταξύ να απαλείψει το γραφειοκρατικό εμπόδιο σε συνεργασία με το υπουργείο, να κάνει δηλ. ότι δεν έκανε από τον Δεκέμβρη μέχρι και σήμερα.

Η χρηματοδότηση του ΔΙΑΠΛΟΥ και τοιουτοτρόπως η στήριξη των νέων της Κέρκυρας που τον χρειάζονται για την αποθεραπεία τους πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα για την ΠΙΝ.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά