Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Film Office στην Κέρκυρα αποκτά η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Film Office
22 Μαΐου 2020 / 20:42

Στόχος του περιφερειακού Film Office θα είναι η προβολή των πλεονεκτημάτων των νησιών του Ιονίου σχετικά με οπτικοακουστικές παραγωγές, αλλά και η διευθέτηση όλων των διαδικασιών γι΄ αυτές τις παραγωγές

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Την επισκευή και διαμόρφωση χώρου για την δημιουργία του γραφείου Film Office για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αποφάσισε κατα πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων κατα τη συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 22 Μαϊου μέσω της υπηρεσίας τηλεδιάσκεψης e:presence.gov.gr.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το γραφείο Τύπου της Π.Ι.Ν., ο χώρος του Film Office βρίσκεται στην οδό Βελισσαρίου, στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας, ενώ θα έχει αντένες και στις 4 Περιφερειακές Ενότητες.

Η δημιουργία περιφερειακού Film Office σε όλες τις Περιφέρειες ως σημείο αναφοράς και επικοινωνίας με την οπτικο-ακουστική βιομηχανία, αποτελεί εθνική πολιτική, η οποία ξεκίνησε από την προηγούμενη Κυβέρνηση, εξελίσσεται και ενισχύεται σήμερα.

Στόχο έχει τη δημιουργία δομής που αφ΄ ενός προβάλλει τα πλεονεκτήματα των Ιονίων Νήσων, ως κατάλληλους και ελκυστικούς τόπους για τις οπτικοακουστικές παραγωγές αλλά και να αναλάβει την εξυπηρέτηση και διευθέτηση όλων των διαδικασιών για τις ανάγκες των παραγωγών.

Η Περιφέρεια αξιοποιεί τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα  Interreg Ελλάδας - Ιταλίας για το σχεδιασμό και τη δημιουργία γραφείου του Film Office σε συνεργασία με την Περιφέρεια της Πούλια (Ιταλία).

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια θα προωθήσει την ανταλλαγή καλών πρακτικών και θα αξιοποιήσει την τρέχουσα τεχνογνωσία άλλων χωρών καθώς και την παρουσία της σε διεθνείς συναντήσεις για να κάνει γνωστά τα Ιόνια Νησιά ως τόπους οπτικο-ακουστικών δραστηριοτήτων με ανταγωνιστικά χαρίσματα και δομές.