Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ζήτησαν την επιστροφή στις προπονήσεις των ομάδων της Super League 2

ποδοσφαιρο
22 Μαΐου 2020 / 19:48
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Στην τηλεδιάσκεψη που έγινε ανάμεσα στις 12 ομάδες της Super League 2 την Τρίτη 19/5 πάρθηκε η απόφαση να ζητηθεί από τον Υφυπουργό Αθλητισμού η άδεια για ομαδικές προπονήσεις των ομάδων (έχει επιτραπεί εδώ και λίγες μέρες προπονήσεις 2 σε γκρουπ), έτσι ώστε να ετοιμαστούν για να επιστρέψουν σε αγωνιστική δράση, αν και ουσιαστικά δεν το θέλουν οι περισσότερες.

Η ανακοίνωση της Super League 2 
 
«Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε από τις 12 ΠΑΕ της Α2 Εθνικής Κατηγορίας, αποφασίστηκε ομόφωνα:
Να σταλεί αίτημα για ομαδικές προπονήσεις στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη,  καθώς και αιτήματα για συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης  με τον ΠΣΑΠ και την ΕΠΟ για τη διευθέτηση εκκρεμοτήτων και την επίλυση διαδικαστικών θεμάτων σχετικά με την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2».
Μόνο 2-3 ομάδες της κορυφής έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον να ολοκληρωθεί βάση της προκήρυξης το πρωτάθλημα, αφού διεκδικούν την 2η θέση που οδηγεί σε μπαράζ ανόδου με τον 13ο της Α1, αν θεωρήσουμε ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα θα είναι πρωταθλητής (μόνο αν αυτοκτονήσει δεν θα τα καταφέρει).
Με βάση τη βαθμολογία όπως είναι ως τώρα, μετά από 20 αγώνες και να απομένουν 2 για την κανονική διάρκεια, η κορυφή έχει ενδιαφέρον, με ΠΑΣ να είναι στους 49 βαθμούς, Απόλλωνας 42 και Χανιά, Λεβαδειακός από 38. Από κει και κάτω το ενδιαφέρον υπάρχει μόνο στο να πάρουν το υπόλοιπο των 150.000€ περίπου από την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά οι ομάδες.
Υπάρχουν πλάνα για αναδιαρθρώσεις των κατηγοριών και έτσι μένουν όλα ρευστά και ανοικτά, δεδομένου ότι αν συγχωνευτούν η Super League 2 με την Football League, και ο ΑΟΚ Κέρκυρα και ο Απόλλωνας Καλαμαριάς λογικά δεν θα υποβιβαστούν και θα συνεχίσουν στη νέα κατηγορία. Όμως όλα αυτά είναι θέματα για τις επόμενες εβδομάδες και αυτό που καίει τώρα τις ΠΑΕ είναι κατά πόσο θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες της συνέχισης του πρωταθλήματος, αφού μετά τις δυο αγωνιστικές θα ακολουθήσουν και αγώνες μπαράζ. Και οικονομικά είναι όλα δύσκολα και ιατρικά, αφού πρέπει να γίνεται μοριακός έλεγχος για κορονοϊό, ένα μεγάλο έξοδο, ενώ για τις 8 τουλάχιστον από τις 12 ομάδες, θα είναι τυπικού χαρακτήρα οι αγώνες, χωρίς το αποτέλεσμα να τις ενδιαφέρει. 
Υπήρξε η σκέψη να μην γίνουν στους αγώνες μπαράζ που θα ακολουθήσουν διπλοί αγώνες, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στη λήξη του πρωταθλήματος μέσα Ιουλίου, αλλά ακόμη δεν έχουν παρθεί αποφάσεις. Με τα σημερινά δεδομένα δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα πριν από τα μέσα Ιουνίου, με ότι αυτό συνεπάγεται. 
Η Κέρκυρα πέρα των άλλων είχε τουλάχιστον 15 ποδοσφαιριστές εκτός Κέρκυρας, που χρειάζεται να επιστρέψουν στο νησί για να προπονηθούν, ενώ η ΠΑΕ φρόντισε για απολύμανση στο προπονητικό κέντρο στον Πλάντραφο, αλλά και είναι έτοιμη να πάρει κάθε μέτρο για την προστασία της υγείας των παικτών, προπονητών κλπ. Με τη φετινή πορεία της και όπως έχει η τωρινή κατάσταση ίσως η μη συνέχιση του πρωταθλήματος θα ήταν ιδανικό σενάριο για τον ΑΟΚΚ, αφού πέρα των άλλων σε κάθε ματς δέχεται βαρύ πρόστιμο επειδή δεν έχει προπονητή με το ανάλογο για την κατηγορία δίπλωμα. 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια