Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: «Τα μέτρα στήριξης του Τουρισμού απλά χρυσώνουν το χάπι στον ασθενή» (video)

Μπιάγκης Δημήτρης
22 Μαΐου 2020 / 19:34

«Τα μέτρα στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων δεν μπορούν να είναι ίδια για όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Κάθε Περιφέρεια έχει την ιδιαιτερότητά της», τόνισε ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΚΙΝ.ΑΛ. προτείνοντας παράλληλα την ένταξη των τουριστικών καταλυμάτων στη διαδικασία απευθείας ανάθεσης εκμετάλλευσης αιγιαλού, αλλά και οριζόντια μείωση του ΦΠΑ στο τουριστικό «προϊόν»

ΑΘΗΝΑ.  Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής πραγματοποίησε την Παρασκευής 22 Μαΐου, στη συζήτηση του Νομοσχεδίου για τον Τουρισμό, ο Βουλευτής Κέρκυρας με το Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης.





Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου από το πολιτικό γραφείο του Βουλευτή Κέρκυρας, στην αρχή της ομιλίας του, ο κος Μπιάγκης αναφέρθηκε στον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο της τουριστικής βιομηχανίας στο σύνολο της εγχώριας οικονομίας.

Η τουριστική βιομηχανία στη χώρα μας στήριξε την ελληνική οικονομία στις πιο δύσκολες εποχές, την περίοδο των Μνημονίων. Βοήθησε τα  μέγιστα για να μείνουν όρθιες η οικονομία και η κοινωνία μας κι εμείς οφείλουμε σήμερα να σκύψουμε πάνω από αυτήν. 

Το τουριστικό προϊόν χρειάζεται οριζόντια μείωση του ΦΠΑ και όχι «ημίμετρα», με μείωση του ΦΠΑ για τους «χυμούς» και τα «ποτά». Η εφαρμογή πρωτοκόλλων θα επιβαρύνει τις επιχειρήσεις. Πρέπει να εφαρμοστεί πλαφόν κόστους για τις πιστοποιήσεις των επιχειρήσεων. Η δε έλλειψη ελέγχων στη χώρα υποδοχής θα δημιουργήσει «ανασφάλεια» και στον τουρίστα αλλά και στον επαγγελματία».

Επιπροσθέτως, ο κ. Μπιάγκης πρότεινε για τα τουριστικά καταλύματα, την ένταξη και αυτών στη διαδικασία απευθείας ανάθεση εκμετάλλευσης αιγιαλού όπως γίνεται με τα ξενοδοχεία και τόσες άλλες τουριστικές επιχειρήσεις όμορες στον αιγιαλό.

Επιπλέον ο Βουλευτής τόνισε ότι: «Τα μέτρα στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων δεν μπορούν να είναι ίδια για όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Κάθε Περιφέρεια έχει την ιδιαιτερότητά της».

Ο κ. Μπιάγκης τόνισε εκτενώς και το ζήτημα της δημόσιας υγείας καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Πρέπει με κάθε τρόπο να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία. Είναι πολλές οι ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό στην Κέρκυρα. Είναι επιβεβλημένη η λήψη μέτρων αν συνυπολογίσει επίσης κανείς ότι βρισκόμαστε σε απειλή».

Προτού ολοκληρώσει την Ομιλία του, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στην ανάγκη υιοθέτησης ενός νέου «τουριστικού» μοντέλου, που θα ξεφεύγει από τον «μαζικό τουρισμό» και θα δίνει έμφαση στα ποιοτικά, τουριστικά χαρακτηριστικά.  

«Ποιοτικές διακοπές που θα επικεντρώνονται στην υγεία, στην ασφάλεια, στην ευεξία και στη χαλάρωση του σώματος, του πνεύματος αλλά και στο πλέξιμο των τοπικών κοινωνιών και προϊόντων και του πολιτιστικού αφηγήματος της κάθε περιοχής. Με αυτόν τον τρόπο, θα προσφέρουμε αυθεντικότητα, ποιότητα και σταθερότητα στο καινούργιο προϊόν που πλέον θα επιλέγεται από λιγότερους πελάτες αλλά το οποίο θα επιφέρει πολύ περισσότερα οικονομικά οφέλη και θα σέβεται ταυτόχρονα το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες».

Τέλος, ο Βουλευτής τόνισε ότι είναι «η ώρα, η ύστατη στιγμή, η χώρα να επανεκκινήσει τις μηχανές, αντιμετωπίζοντας δημιουργικά τις προκλήσεις της εποχής. Πρέπει να καταρτιστεί ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο στήριξης, ανάπτυξης και ενίσχυσης του τουρισμού, το οποίο θα περιλαμβάνει και έναν ελάχιστο δείχτη ασφαλείας για την πρόληψη και διαχείριση κρίσεων. Έχουμε ανάγκη από μία φρέσκια, ολοζώντανη, ποιοτική πρόταση για το αυριανό τουριστικό προϊόν».