Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιβράβευση της Ανακύκλωσης μέσω mobile app

Ανακύκλωση
22 Μαΐου 2020 / 16:13

Μερόπη Υδραίου: «Οι πρωτοβουλίες της δημοτικής Αρχής στον τομέα της Ανακύκλωσης θα συνεχιστούν»

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Νέοι τρόποι ανταπόδοσης των πολιτών που ανακυκλώνουν στις Πράσινες Γωνίες τέθηκαν σε εφαρμογή από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, ο πλέον σύγχρονος τρόπος επιβράβευσης δημιουργήθηκε για πρώτη φορά σε πανελλαδικό μάλιστα επίπεδο και πλέον οι ειδικοί κωδικοί QR είναι διαθέσιμοι, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen.

Οι εν λόγω κωδικοί δόθηκαν από τη Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου σε όλες τις Πράσινες Γωνίες που λειτουργούν εντός των ορίων του Δήμου.

Πρόκειται για μια δέσμευση της δημοτικής αρχής που έγινε πραγματικότητα και αφορά την εύρεση και εφαρμογή τρόπου ανταπόδοσης και επιβράβευσης των προσπαθειών που κάνουν οι συνδημότες μας για την ανακύκλωση.

Μετά από αίτημα της δημοτικής αρχής και σε συνεργασία με την διαδικτυακή πλατφόρμα επιβράβευσης “FollowGreen”, δημιουργήθηκαν ειδικοί κωδικοί QR οι οποίοι βρίσκονται πλέον σε όλες τις Πράσινες Γωνίες που λειτουργούν από ανθρώπους με ιδιαίτερη ευαισθησία και ενδιαφέρον για το ζήτημα των απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι ειδικοί αυτοί κωδικοί θα προσφέρουν 100 πόντους επιβράβευσης κάθε εβδομάδα, σε κάθε δημότη του Δήμου Κερκυραίων και Διαποντίων Νήσων που ανακυκλώνει σε αυτές.

Στη συνέχεια τους πόντους αυτούς θα μπορούν οι δημότες να τους εξαργυρώσουν σε προσφορές και εκπτώσεις σε πάνω από 70 τοπικά καταστήματα της Κέρκυρας.

Πώς λειτουργεί

Η όλη διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή και διατίθεται δωρεάν σε όλους τους δημότες.

Οι δημότες απλά θα πρέπει να επιλέξουν και να επισκεφθούν μια από τις Πράσινες Γωνίες και να ανακυκλώσουν.

Σε ό,τι αφορά το τι θα πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους, αυτά είναι:

- Να έχουν smartphone (“έξυπνο κινητό τηλέφωνο”)

- QR Code Scanner App (QR σκάνερ)

- Λογαριασμό στη δημοτική πλατφόρμα επιβράβευσης της ανακύκλωσης FollowGreen.

Επιπλέον, η δημοτική πλατφόρμα Followgreen είναι διαθέσιμη και μέσω App, το οποίο διατίθεται χωρίς χρέωση στα «App store» για iPhone και «Google play» για Android κινητά και είναι προσβάσιμο σε όλους τους δημότες.

Εάν ορισμένοι δημότες επιθυμούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες ή και οδηγίες για τα βήματα τα οποία θα πρέπει να ακολουθήσουν, θα πρέπει αρχικά να μπουν στην ιστοσελίδα του FollowGreen όπου θα έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν πολύ εύκολα την εγγραφή τους.

Είτε θα μπορούν να απευθυνθούν στους εθελοντές που λειτουργούν την κάθε μία Πράσινη Γωνία, οι οποίοι έχουν ενημερωθεί εκτενώς από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και μπορούν να δώσουν ακριβείς οδηγίες.

Μ. Υδραίου: «Οι πρωτοβουλίες μας για την Ανακύκλωση θα συνεχιστούν»

Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου μετά από σχετική συνεννόηση, επισκέφθηκε τις λειτουργούσες Πράσινες Γωνιές και διένειμε τους ειδικούς κωδικούς QR για κάθε μια ξεχωριστά.

Παράλληλα, συνεργάτες της οι οποίοι την συνόδευαν επεξήγησαν πλήρως την διαδικασία σε όλους τους εθελοντές - συμπολίτες που είναι υπεύθυνοι γι' αυτές.

Η κ. Υδραίου επισκέφθηκε τις εν λόγω δομές Ανακύκλωσης που λειτουργούν στις Μπενίτσες, στους Καλαφατιώνες, στο Τεμπλόνι, στους Λιαπάδες, στην πόλη της Κέρκυρας, στα Γουβιά, στην Άνω Κορακιάνα και στον Σπαρτίλα.

Η Δήμαρχος κατά τις προαναφερόμενες επισκέψεις συνομίλησε με τους εθελοντές επισημαίνοντας ιδιαίτερα την προσφορά τους στον τόπο και στο κοινωνικό σύνολο και τόνισε ότι και η δημοτική αρχή κάνει και θα κάνει ό,τι είναι εφικτώς δυνατόν για την υποβοήθηση του έργου τους.

Παράλληλα, η κ. Υδραίου ανέφερε ότι πέραν των ενεργειών που ήδη έχουν γίνει πραγματικότητα σε ό,τι αφορά την ανακύκλωση οι προσπάθειες και οι πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν από την δημοτική αρχή με αμείωτη θέληση και ενδιαφέρον.