Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στ. Πελάης: Παίζουνε με τις ζωές μας και δε θα το επιτρέψουμε (βίντεο)

Ξενοδοχοϋπάλληλοι
22 Μαΐου 2020 / 14:54

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κοινή Συνέντευξη Τύπου δόθηκε στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας από το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Επισιτισμού και Τουρισμού Κέρκυρας,

αλλά και Σωματείων του κλάδου, στην οποία ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, Σταμάτης Πελάης ανέφερε αρχικά ότι «ανακοινώθηκαν τα μέτρα από την κυβέρνηση για την εκκίνηση της τουριστικής οικονομίας και πως αυτά παρεμβαίνουν στις εργασιακές σχέσεις. Κυβέρνηση και εργοδοσία βρήκαν την ευκαιρία να προχωρήσουν στην πλήρη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων στον κλάδο των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, στον επισιτισμό και στον τουρισμό και κατήργησαν την κλαδική συλλογική σύμβαση, η οποία είναι υποχρεωτική, μέσα από μία εξαγγελία, οδηγώντας σε φτωχοποίηση τους εργαζομένους του κλάδου».


 
Ο κ. Πελάης επεσήμανε με έντονο ύφος πως «Παίζουνε με τις ζωές μας και δε θα το επιτρέψουμε», κάνοντας ταυτόχρονα κάλεσμα σε κινητοποίηση τη Δευτέρα 25 Μαΐου στις 9 το πρωί, έξω από τις εισόδους των επιχειρήσεων, καθώς και στις 11 το πρωί της ίδιας μέρας, όπου οι εργαζόμενοι θα βρεθούν έξω από τον ΟΑΕΔ για μία ακόμη διαμαρτυρία, στην οποία θα απαιτήσουν να αρθούν τα μέτρα.