Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η κρουαζιέρα δίνει ραντεβού για Αύγουστο, Σεπτέμβρη αλλά και για το 2021!

κρουαζιέρα
22 Μαΐου 2020 / 14:40

Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι η μεγάλη ζημιά φέτος θα γίνει στην οικονομία της κρουαζιέρας καθώς η μια μετά την άλλη οι εταιρείες παρατείνουν την ακινησία των πλοίων, στέλνοντας πριο κάτω την πιθανότητα επανεκκίνησης των πλόων. Ενδεικτικές όσο και χαρακτηριστικές είναι οι ανακοινώσεις των εταιρειών.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Virgin Voyages επεξέτεινε την την καθυστέρηση επανεκκίνησης των πλόων της, και τώρα θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, σε αντίθεση με πιο πρόσφατη ανακοίνωσή της ότι θα ξεκίναγε τον Αύγουστο. "Εργαστήκαμε σκληρά για να βρούμε έναν τρόπο να ξεκινήσουμε μέχρι τον Αύγουστο, αλλά αυτό δεν ήταν δυνατό", δήλωσε η εταιρεία. Έως τώρα, το πρώτο μας ταξίδι έχει προγραμματιστεί για τις 16 Οκτωβρίου 2020 ενώ έχουμε ξαναπρογραμματίσει τον πλου του Richard's Birthday Bash για τις 14 Ιουλίου 2021».
Η Norwegian Cruise Line ανακοίνωσε ότι λόγω της πανδημίας COVID-19, επεκτείνει την παύση των δραστηριοτήτων της έως τις 31 Ιουλίου, ακυρώνοντας όλες τις αναχωρήσεις του Ιουλίου για ολόκληρο τον στόλο της.
Η Royal Caribbean ακυρώνει τις κρουαζιέρες τον Ιούλιο. Στόχευση επιστροφής η 1 Αυγούστου.
Η Windstar Cruises ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το Wind Spirit με 148 επιβάτες θα είναι το πρώτο του πλοίο στο στόλο του που θα συνεχίσει να πλέει μετά την αναστολή των δραστηριοτήτων του. Το Wind Spirit θα λύσει κάβους για την Ταϊτή με την πρώτη του κρουαζιέρα να αναχωρεί στις 3 Σεπτεμβρίου 2020.
Wind Spirit: Συνεχίζει τα ταξίδια στις 3 Σεπτεμβρίου 2020 στην Ταϊτή. Wind Surf: Επιστρέφει στις 29 Νοεμβρίου 2020 με πλόες στην Καραϊβική σε προγραμματισμένα δρομολόγια πριν επανέλθει στη Μεσόγειο τον Απρίλιο του 2021.
Αναλόγως το Wind Sta συνεχίζει τους πλόες από 16 Ιανουαρίου 2021 στην Κόστα Ρίκα και το κανάλι του Παναμά και μετά κατευθύνεται στη Μεσόγειο τον Απρίλιο του 2021.
Το Star Breeze θα ξεκινήσει να πλέει στις 27 Οκτωβρίου 2020 στη Μεσόγειο προτού μεταφερθεί στην Καραϊβική τον Δεκέμβριο του 2020 για να πάρει ταξίδια από το Star Legend και το Star Pride. Το Star Legend λόγω καθυστέρησης στα ναυπηγεία στην Ιταλία, ορισμένες κρουαζιέρες ακυρώνονται και άλλες θα γίνουν από το Star Breeze. Το Star Legend ξεκινά να ταξιδεύει την 1η Μαρτίου 2021 στη Μεσόγειο και θα πάρει μερικά ταξίδια, που είχαν προγραμματιστεί για το Star Pride.
Σ' αυτό το πνεύμα βρίσκονται κ.α. ανακοινώσεις εταιρειών κρουαζιερών με πλόες και κυκλικά ταξίδια σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο!