Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανοικτά εργαστήρια Τέχνης: Ψηφιακή παρουσίαση των έργων του Κώστα Μηνά

Μαρία Μελέντη
22 Μαΐου 2020 / 12:55

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τόπο εκκίνησης τα εργαστήρια των δημιουργών, τα "Ανοικτά Εργαστήρια ", η ψηφιακή προσπάθεια να γίνει γνωστή η σύγχρονη εικαστική δημιουργία με αναφορά τα Ιόνια νησιά και όχι μόνο, ξεκινούν εδώ το ταξίδι τους

Τα "Ανοικτά Εργαστήρια ", η ψηφιακή προσπάθειά μας να γίνει γνωστή και να διαδοθεί η σύγχρονη εικαστική δημιουργία και τα παράγωγά της που φιλοτεχνούνται με αναφορά τα Ιόνια νησιά αλλά και όχι μόνο, ξεκινούν εδώ το ταξίδι τους. Με τόπο εκκίνησης τα εργαστήρια των δημιουργών, συγκεκριμένα τους ίδιους, το σύνολο της δουλειάς τους, ένα μέρος από αυτό και συλλογικές ομαδικές τους συναντήσεις μέσω της Τέχνης τους, προτείνεται και παρουσιάζεται σε μία ιδιότυπη ψηφιακή σύνθεση, μια "χαρτογράφηση" της εξέλιξης της Τέχνης.

Η γρήγορη και άμεση μετάδοση της πληροφορίας με τον ψηφιακό τρόπο θεωρούμε ότι βοηθά να αναπτυχθεί ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ καταρχήν των ιδίων των εικαστικών και των θεωρητικών αλλά και οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες να ταξιδέψουν ελεύθερα και σύμφωνα με τις επιλογές τους, στο αξιόλογο σύγχρονο καλλιτεχνικό μας τοπίο και να δεχθούν την ευεργετική επαφή με την Τέχνη. Πολλά από τα παράγωγα της δημιουργίας που έμεναν για πολλούς λόγους άγνωστα και ανενεργά ευελπιστούμε επομένως να γίνουν κοινός τόπος και να λειτουργήσουν αποδοτικά.

Δείτε εδώ την ψηφιακή παρουσίαση των έργων του εικαστικού Κώστα Μηνά

Στην παρούσα ψηφιακή έκθεση, το "Ανοικτό  εργαστήριο" του Κώστα Μηνά μας φιλοξενεί στην πρόσφατη δημιουργία των τελευταίων ετών και μας προτρέπει να μοιραστούμε μαζί του αναζητήσεις σχετικά με την χρήση και λειτουργία παραδοσιακών και σύγχρονων στοιχείων, δεδομένων και μη, στην απόδοση της ζωγραφικής. Επίσης την λειτουργία και σημασία της ζωγραφικής στο ύπαιθρο αλλά και επί τόπου, στις ημέρες μας. Η επιλογή των έργων που παρουσιάζονται κατά ενότητες είναι ενδεικτική της εργασίας του δημιουργού που χαρακτηρίζεται για το πλήθος της  και τις ποικίλες όψεις της. Η παρούσα απόπειρα, τέλος, δεν θα έβρισκε το κατάλληλο "ψηφιακό" ένδυμά της εάν δεν δεχόταν την προσεκτική υποστήριξη και επιμέλεια στην έκδοση, της κ. Ελβίρας Μεταλληνού που θερμά ευχαριστούμε. 
Μαρία Μελέντη, ιστορικός τεχνης