Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δωρεά αναπηρικού αμαξιδίου από τον Νομ. Σύλλογο ΑμεΑ στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας

Δήμος Βόρειας Κέρκυρας
22 Μαΐου 2020 / 11:46

ΑΧΑΡΑΒΗ(ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ). Σε συνεργασία της Δημοτικής Αρχής Βόρειας Κέρκυρας με τον Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ,

τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 παραδόθηκε ένα αναπηρικό αμαξίδιο για την κάλυψη αναγκών προσβασιμότητας δημότη με κινητικά προβλήματα.

«Οι συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής στην κατεύθυνση παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας κι αλληλεγγύης στους δημότες μας  και η ανταπόκριση του Νομαρχιακού Συλλόγου  ΑμεΑ Νομού Κέρκυρας επαληθεύουν με περίτρανο τρόπο ότι οι φορείς της ΤΑ και της αναπηρίας συνεργάζονται εποικοδομητικά κι ενώνουν τις δυνάμεις τους στην ισότιμη και ενεργή συμμετοχή των ΑΜΕΑ στο «κοινωνικό γίγνεσθαι», τόνισε ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης  για να συνεχίσει λέγοντας «με τον  Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόνοιας & Κοινωνικού Έργου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Ανδρέα Σκούπουρα, που λειτουργεί πάντα ως συνδετικός δυνατός κρίκος, τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Κέρκυρας  Γιώργο Σπανό και τον ταμία Αλέξανδρο Καποδίστρια μας συνδέει μια βαθιά σχέση εμπιστοσύνης και γόνιμης συνεργασίας η οποία κτίστηκε με έργα κι όχι με λόγια από πολλά χρόνια πριν, επι θητείας μου ως Νομάρχης. Δύναμη και μεγαλείο καρδιάς περίσσιο έχουν όλοι. Και το διοχετεύουν στην κοινωνία με πράξεις. Η ευχή μας είναι οι  πράξεις καρδιάς να μεταλαμπαδεύσουν το νόημα της προσφοράς».

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόνοιας & Κοινωνικού Έργου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Ανδρέας Σκούπουρας απευθυνόμενος στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι τόνισε  ότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας  των προσλήψεων, το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι θα είναι πλέον με «σάρκα και οστά» μόνιμος θεσμός του κράτους με μόνιμες και τις θέσεις του προσωπικού του. Αίρεται έτσι σε όλο του το εύρος ένα πολυετές καθεστώς εργασιακής ομηρίας και αέναης ανακύκλωσης χιλιάδων συμβασιούχων. Στη συνέχεια  αναφέρθηκε στο στόχο να γίνουν φιλικές  σε ΑΜΕΑ όσο το δυνατόν περισσότερες παραλίες  του νησιού. Κλείνοντας επανερχόμενος στα αμαξίδια, τόνισε ότι ο Νομαρχιακός Σύλλογος έχει δωρίσει και στο παρελθόν σε άτομα με κινητικές δυσκολίες και θα συνεχίσει να καλύπτει ανάγκες των πολιτών ανεξάρτητα να είναι κάποιος μέλος του συλλόγου η όχι.

Ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου Γιώργος Σπανός επικεντρώθηκε στα θέματα που αφορούν  στις παροχές του  ταμείου ασφάλισης και σε όλο το γραφειοκρατικό φάσμα τους , σημειώνοντας ότι είναι στη διάθεσή των εργαζομένων στο «βοήθεια στο σπίτι» ούτως ώστε να υπάρχει ορθή πληροφόρησή και βοήθεια στον ενδιαφερόμενο  δημότη, ενώ ο ταμίας του Συλλόγου Αλέξανδρος Καποδίστριας αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα δημιουργίας ραμπών στα πεζοδρόμια για εύκολη πρόσβαση και θέσεων πάρκινγκ.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παράδοση του αμαξιδίου σε δημότη του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.

Παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Γιώργος Μαχειμάρης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παπαδάτος Παναγιώτης, ο Αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής, Πρόνοιας και Κοινωνικού έργου  Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Ανδρέας Σκούπουρας, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Κέρκυρας Σπανός Γιώργος, ο ταμίας Αλέξανδρος Καποδίστριας, οι  Αντιδήμαρχοι Δήμου Βόρειας Κέρκυρας Κυκλικής οικονομίας και περιβάλλοντος Σπυριδούλα Κόκκαλη και Καθαριότητας Θεοφάνης Σκέμπρης, οι εργαζόμενοι στην Πολιτική προστασία, στο πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και στο ΚΗΦΗ ΜΑΓΟΥΛΑΔΩΝ, η πρόεδρος και  μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Αυλωτών.