Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέα ερώτηση, αυτήν τη φορά, 52 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για σκανδαλώδη διαχείριση στην 6η ΥΠΕ

προμήθεια
20 Μαΐου 2020 / 21:44

ΑΘΗΝΑ. Ερώτηση κατέθεσαν 52 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας, γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, προς τον Υπουργό Υγείας, με πρωτοβουλία του βουλευτή Χανιών και πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη, με θέμα της το σκάνδαλο στην 6η ΥΠΕ με την υπερτιμολόγηση μέσων ατομικής προστασίας, με πρωταγωνιστή τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη.

Οι βουλευτές τονίζουν ότι σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Πολάκη ο κ. Κοντοζαμάνης ουσιαστικά δεν απάντησε τίποτα, ενώ μεταξύ άλλων δήλωσε «κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την κρίση για ίδιον όφελος» και «…η αυξημένη ζήτηση εκτόξευσε τις τιμές των προϊόντων. Απλοί κανόνες της αγοράς». Πραγματικά τι άλλο θα μπορούσε να πει για να επιβεβαιώσει πλήρως τα καταγγελλόμενα;
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χρονογραφούν τα επίμαχα σημεία της σκανδαλώδους ανάθεσης και κάνουν μια ενδιαφέρουσα σύγκριση:
Η 1η ΥΠΕ αγοράζει μάσκες FFP-3 με 5,46€ ανά τεμάχιο, ενώ η 6η ΥΠΕ (την ίδια μέρα) με 20,34€ ανά τεμάχιο.
Η 1Η ΥΠΕ αγοράζει στολές τύπου TYVEC με 9,92€ ανά τεμάχιο, ενώ η 6η ΥΠΕ (την ίδια μέρα) με 23,14€ ανά τεμάχιο.
Κατόπιν της γενικής κατακραυγής η 6η ΥΠΕ πάγωσε (προσωρινά;) την προμήθεια των μασκών FFP-3. Σε περίπτωση ολοκλήρωσης των προμηθειών, η 6η ΥΠΕ θα επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό (έναντι της 1ης ΥΠΕ) με 1,173 εκ ευρώ!
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γίνονται πολύ σαφείς: με βάση αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, προκύπτει συγγενική σχέση του κ. Καρβέλη με την οικογένεια Λαϊνιώτη που κατέχει την «BBD ΝΙΚ. ΛΑΙΝΙΩΤΗΣ ΑΕΒΕ». Ακόμη, από δημοσιεύματα του τύπου προκύπτει η έμμεση σχέση της «EUROSUP MEDICALS ΙΚΕ» με τις εταιρείες της οικογένειας Λαϊνιώτη, καθώς ο κ. Πετούσης εκτός από συγγενική σχέση με την οικογένεια Λαϊνιώτη, εκτός από διαχειριστής του κύριου μετόχου της «EUROSUP, RAFFREY INVESTMENTS LTD», τυγχάνει να είναι και στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, ενώ ο ίδιος στην προσωπική του σελίδα στον ιστότοπο LinkedIn, αυτοπροσδιορίζεται ως διευθυντής πωλήσεων της «BBD ΝΙΚ. ΛΑΙΝΙΩΤΗΣ ΑΕΒΕ».
Από τα ανωτέρω καθίσταται σαφές πέραν πάσης αμφιβολίας, υποστηρίζουν οι ερωτώντες βουλευτές, ότι πρόκειται για μία σκανδαλώδη προσπάθεια διασπάθισης δημοσίου χρήματος από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, με σαφή χαρακτηριστικά διαπλοκής επιχειρηματιών με στελέχη της ΝΔ.