Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το πρόγραμμα εορτασμού της 156ης Επετείου της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα

21η Μαΐου
20 Μαΐου 2020 / 13:51

ΚΕΡΚΥΡΑ. Λαμβάνοντας υπόψη τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί, για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID -19,

όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, το πρόγραμμα εορτασμού της 156ης Επετείου της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα έχει ως ακολούθως Τετάρτη  20  Μαϊου  2020.

18.30: Αρχιερατικό Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Γαρίτσας υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αειμνήστων: Πρωτεργάτη της Ένωσης Μητροπολίτη Αθανασίου και των Επιφανών Τέκνων της Κέρκυρας που συντέλεσαν στην Ένωση. Κατάθεση στεφάνου από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας Παξών &  Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο, στον τάφο του Ιεράρχη.

Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στην Ιερή Μονή Πλατυτέρας, στον τάφο του Αείμνηστου πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια  και κατάθεση στεφάνων από: κα Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, κα Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων.

Πέμπτη  21  Μαϊου  2020

Ώρα 12.00:Επίσημη δοξολογία στο Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, στην
οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας & Παξών
κ. Νεκτάριος.

Ώρα 12.45: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο
της Ένωσης της Επτανήσου. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πρωτεργατών και αγωνιστών της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.