Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προχωρούν οι επισκευές σε 15 σχολεία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

Σχολικά κτήρια
19 Μαΐου 2020 / 15:43

Ικανοποίηση Μερόπης Υδραίου - Νίκου Καλόγερου από τους ρυθμούς εξέλιξης των εργασιών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα έργα επισκευής και συντήρησης των σχολικών κτιρίων και των αύλειων χώρων τους επισκέφθηκε σήμερα το πρωί η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων  συνοδευόμενη από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και υπαλλήλους της αρμόδιας διεύθυνσης. Η Μερόπη Υδραίου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί εκτενώς και να δει επιτόπου την πορεία εκτέλεσης των εργασιών που εντάσσονται στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών, και αφορούν παρεμβάσεις ύψους 362.420,56 ευρώ σε 15 σχολικά κτήρια της Πρωτοβάθμιας και σε 7 σχολικά κτήρια της Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης.
           
Σύμφωνα με δελτίου Τύπου του Δήμου, από την επιτόπια επίβλεψη διαπιστώθηκε ότι οι εργασίες προχωρούν κανονικά και με γοργούς ρυθμούς, σύμφωνα και με τα στοιχεία που έθεσε υπόψη της Δημάρχου και του αρμόδιου Αντιδήμαρχου ο επιβλέπων μηχανικός και οι εμπλεκόμενοι υπηρεσιακοί παράγοντες της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων.

Μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι έχουν εκτελεστεί εργασίες περί του 20% οι οποίες αφορούν σε παρεμβάσεις στα παρακάτω σχολικά κτήρια:
 
-1ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας
-Δημοτικό Σχολείο Παλιάς Πόλης Κέρκυρας
-2ο Γυμνάσιο Κέρκυρας
-Δημοτικό Σχολείο Αγ. Μάρκου
-Σχολικό συγκρότημα ΕΠΑΛ
-5ο Λύκειο
-Ειδικό σχολείο Άνω Κορακιάνας
 
Σε τι αφορούν οι εργασίες
 
Το έργο σχετίζεται με οικοδομικές εργασίες που αφορούν σε στεγανοποίηση βατών δωμάτων, ανακαινίσεις και ανακατασκευή τουαλετών, επίστρωσεις δαπέδων αιθουσών με κεραμικά πλακίδια πορσελάνης, διαμορφώσεις αύλειων χώρων, συντήρηση ξύλινων παραθύρων  αιθουσών, αντικατάσταση θυρών αιθουσών, κατασκευή εσωτερικών επιχρισμάτων στις αίθουσες, κατασκευή εξωτερικών επιχρισμάτων στις όψεις. Επίσης αφορούν σε σποραδικούς εσωτερικούς και εξωερικούς χρωματισμούς, συντηρήσεις εσωτερικών και εξωτερικών επιχρισμάτων των σχολικών κτιρίων, επισκευή στεγών σχολικών κτιρίων με αντικατάσταση τεγίδων- επιτεγίδων και επανατοποθέτηση ιδίων κεράμων, αντικατάσταση κουφωμάτων με τυποποιημένα θερμομονωτικά κουφώματα από αλουμίνιο με ηλεκτροστατική βαφή και τέλος αποκατάσταση τοπικών βλαβών στοιχείων από οπλισμένο σκυρόδεμα οφειλομένων στην διάβρωση του οπλισμού με χρήση επισκευαστικών κονιαμάτων και αναστολέων διάβρωσης.
 
Ικανοποίηση Δημάρχου για την πορεία εργασιών
 
Η Δήμαρχος σε δήλωσή της επισημαίνει ότι η επισκευή, συντήρηση και αναβάθμιση των σχολικών κτηρίων είναι επιβεβλημένη και αποτελεί συγχρόνως ένα μείζον θέμα το οποίο αντιμετωπίζει με επάρκεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης η παρούσα δημοτική αρχή. Η κ. Υδραίου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία των εργασιών ενώ είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί και να συνομιλήσει από κοντά με τους υπηρεσιακούς παράγοντες που είναι επιφορτισμένοι με αυτές τις εργασίες αλλά και τους διευθυντές σχολείων στα οποία γίνονται παρεμβάσεις. 

Όπως διευκρίνισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ν. Καλόγερος, προβλήματα όπως η μη ύπαρξη φακέλων σχετικά με την ταυτότητα των κτηρίων, η διασπορά των εγκαταστάσεων και η παλαιότητα κλήθηκαν να τα αντιμετωπίσουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες σε συνδυασμό με τις πενιχρές πιστώσεις που δίνονται από το κράτος ετησίως για τον σκοπό αυτό. Με το πρόγραμμα Φιλόδημος ωστόσο δίνεται η δυνατότητα να γίνουν πραγματικότητα αναγκαίες παρεμβάσεις που δεν θα ήταν δυνατόν να γίνουν σε σχολεία μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων.


 
 
Επιπλέον σχολικά κτήρια που θα γίνουν παρεμβάσεις
 
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την σχετική μελέτη και τον προγραμματισμό παρεμβάσεις και συντηρήσεις κτηρίων και αύλειων χώρων θα πραγματοποιηθούν επίσης  στα παρακάτω σχολεία:
 
ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
  • Γυμνάσιο Λευκιμμης Δ.Ε. Λευκιμμαιων
  • 3& 4ο Γυμνάσιο  Κέρκυρας Δ.Ε. Κερκυραίων
  • ΕΠΑΛ Κάτω Κορακιανας Δ.Ε. Φαιάκων
  • Γυμνάσιο Σκριπερου Δ.Ε. Παλαιοκαστριτων
 
ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
  • 10ο Δημοτικό Σχολείο
  • 11ο Δημοτικό Σχολείο
  •  Δημοτικό Σχολείο Αλεπούς
  •  Δημοτικό Σχολείο Ποταμού
  • Δημοτικό Σχολείο Καστελλάνων Μέσης
  •  Δημοτικό Σχολείο Αγ. Ιωάννη
  • 1ο  Δημοτικό Σχολείο Λευκίμμης
  • Νηπιαγωγείο Νυμφων
  • Νηπιαγωγείο Αφρας
  • Νηπιαγωγείο Γιαννάδων – Κανακάδων
  • 1ο Νηπιαγωγείο Λευκίμμης
  • Δημοτικό Αργυράδων