Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Στέφανος Γκίκας για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Γκίκας Στέφανος
19 Μαΐου 2020 / 13:06

«Η απόλυτη καταδίκη αυτής της απάνθρωπης πράξης, της βαρβαρότητας, του ξεριζωμού και των δεινών που ακολούθησαν, καθώς και η διαφύλαξη της μνήμης των θυμάτων αποτελεί ιστορικό χρέος όλων των Ελλήνων», υπογραμμίζει ο Βουλευτής Κέρκυρας με τη Ν.Δ.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Βουλευτής Κέρκυρας με τη Νέα Δημοκρατία, Στέφανος Γκίκας, με αφορμή τη συμπλήρωσε 101 χρόνων από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:

«101 Χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Τιμούμε σήμερα τους 353.000 Έλληνες του Πόντου που έχασαν τη ζωή τους από τις θηριωδίες των Νεότουρκων και των εθνικιστών του Κεμάλ και όλους όσους εκδιώχθηκαν από την Περιοχή του Πόντου πριν από 101 χρόνια.

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί μία από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας της Ανθρωπότητας, η οποία δεν έχει αναγνωριστεί από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας.

Η απόλυτη καταδίκη αυτής της απάνθρωπης  πράξης, της βαρβαρότητας, του ξεριζωμού και των δεινών  που ακολούθησαν, καθώς και η διαφύλαξη της μνήμης των θυμάτων αποτελεί ιστορικό χρέος όλων των Ελλήνων».