Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Focus στους τουρίστες από Ισραήλ & Κύπρο κάνουν στα Γιάννενα

Γιάννενα
19 Μαΐου 2020 / 11:25

Μερίδιο από τους εκατοντάδες χιλιάδες Ισραηλινούς και Κύπριους επισκέπτες της χώρας διεκδικεί η πόλη των Ιωαννίνων

ΙΩΑΝΝΙΝΑ.  Στραμμένο στις αγορές της Κύπρου και του Ισραήλ σε πρώτη φάση και ακολούθως στις χώρες της Βαλκανικής, που επίσης τα πήγαν εξαιρετικά με τον κορωνοϊό, όπως η Αλβανία και η Βουλγαρία, στρέφουν το βλέμμα τους οι επιτελείς του υπ. Τουρισμού της χώρας, ώστε σταδιακά, να αρχίσει να λειτουργεί και πάλι ο τουρισμός, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική οικονομία.

Ένα μερίδιο από τους εκατοντάδες χιλιάδες ισραηλινούς και κύπριους επισκέπτες της χώρας, διεκδικεί και η πόλη των Ιωαννίνων, που τα τελευταία χρόνια αποτελεί κορυφαίο προορισμό για τους ισραηλινούς, που φτάνουν στην Ελλάδα. Η Ελλάδα άλλωστε είναι ο πρώτος προορισμός για τους ισραηλινούς, με τα στοιχεία να δείχνουν, ότι το 2019 επισκέφτηκαν τη χώρα μας, 680.000 ισραηλινοί, τη διετία 2018 – 2019 καταγράφηκε αύξηση 26% των ισραηλινών επισκεπτών και σε σχέση με το 2013 έχουν διπλασιαστεί.

Σε επικοινωνία του δημάρχου Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ με τον υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη δόθηκε η διαβεβαίωση, ότι η πόλη των Ιωαννίνων θα είναι ανάμεσα σε εκείνες στις οποίες θα στηριχθεί η νέα διαφημιστική καμπάνια του ΕΟΤ στο εξωτερικό, όμως για το καλοκαίρι, η προσέλκυση ενός σημαντικού αριθμού επισκεπτών από το εξωτερικό, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.

Έτσι, ο δήμος Ιωαννιτών σχεδιάζει σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Ελισάφ να συγκροτήσει μία επιτελική ομάδα, με τη συμμετοχή και της Περιφέρειας, των ξενοδόχων και του Επιμελητηρίου, ώστε να σχεδιαστεί ένα τοπικό πλάνο προβολής της πόλης, ως ένας ασφαλής τουριστικά και υγειονομικά, προορισμός.

«Κάτι αντίστοιχο μας ειπώθηκε και από τον ΕΟΤ, στην καμπάνια του οποίου θα αναφέρεται ότι η πόλη είναι ένας υγειονομικά ασφαλής προορισμός. Στην πράξη δεν υπάρχουν κρούσματα, ενώ λειτουργεί το ΠΓΝΙ ως νοσοκομείο αναφοράς για την άμεση αντιμετώπιση κρουσμάτων και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για όλους», σημείωσε ο κ. Ελισάφ.

Το Ισραήλ και η Κύπρος βρίσκονται στην πρώτη γραμμή προτεραιότητας για την προσέλκυση επισκεπτών από το εξωτερικό, ενώ αντίστοιχα θα προβληθεί η πόλη και στις χώρες με τις οποίες υπάρχει πολύ καλή οδική πρόσβαση.

«Η Κύπρος έχει εντάξει τα Ιωάννινα στον χάρτη του προσκυνηματικού – θρησκευτικού προορισμού, ενώ και με το Ισραήλ, υπάρχει επικοινωνία, ώστε ένα μέρος του αριθμού των επισκεπτών που θα έρθουν στην Ελλάδα, να φτάσει και στα Ιωάννινα. Επειδή όμως ο οδικός τουρισμός θα προηγηθεί του αεροπορικού και του ακτοπλοϊκού, εμείς θα πρέπει να απευθυνθούμε και στις γειτονικές χώρες, που επίσης τα πήγαν εξαιρετικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά σίγουρα θα πρέπει να στηριχθούμε και στον εσωτερικό τουρισμό, που ανέκαθεν αποτελούσε σημαντικό κομμάτι της επισκεψιμότητας της πόλης», ανέφερε ο κ. δήμαρχος.


πηγή:  Epirusonline.gr