Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Όχι κάμερες στα σχολεία», λέει η «Εκκίνηση»

«Εκκίνηση»
18 Μαΐου 2020 / 19:55

Η δημοτική παράταξη με επικεφαλής τον Λευτέρη Μαρκάτη στηρίζει και απευθύνει κάλεσμα για την αυριανή (Τρίτη 19 Μαΐου, 13:00) κινητοποίηση της ΕΛΜΕ & του ΣΕΠΕ Κέρκυρας στην πλατεία Γεωργάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Η Δημοτική Παράταξη «Εκκίνηση - Αριστερό Δημοκρατικό Μέτωπο» στηρίζει και καλεί στην κινητοποίηση της ΕΛΜΕ και του ΣΕΠΕ Κέρκυρας την Τρίτη 19 Μαΐου στις 13.00, στην πλατεία Γεωργάκη.

Όπως αναφέρει η παράταξη με επικεφαλής τον Λευτέρη Μαρκάτη στην ανακοίνωσή της:

«Το άνοιγμα των σχολείων στις 18 Μάη αποκάλυψε το πλήθος προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία είτε αυτά είναι κτηριακά είτε αφορούν αναλώσιμα υλικά είτε ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό (καθηγητές, καθαρίστριες, κ.α.).

Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές έχουν ανάγκη από ασφαλή σχολεία, υγειονομικά θωρακισμένα με κατάλληλες υποδομές και εξοπλισμό. Η κυβέρνηση αντί να δώσει προτεραιότητα στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων, στις χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες, στην υποστελέχωση, κ.α. και ταυτόχρονα να προστατεύσει την υγεία των εργαζομένων στα σχολεία και των μαθητών, προωθεί σχέδια για εισαγωγή καμερών στην σχολική αίθουσα. Είτε ως υποχρεωτικό είτε ως προαιρετικό και έκτακτο μέτρο μια τέτοια ενέργεια εισάγει στη σχολική ζωή τη λογική της κλειδαρότρυπας και αφήνει τους μαθητές έκθετους σε δεκάδες κινδύνους.

Την ίδια ώρα, ο Δήμος μας δεν διαθέτει σχολική επιτροπή με αποτέλεσμα τα σχολεία να είναι αντιμέτωπα με πιθανή έλλειψη χρημάτων για την αγορά υγειονομικού υλικού.

Ζητάμε από το Δήμο να προχωρήσει άμεσα στην επανασυγκρότηση των σχολικών επιτροπών και να βοηθήσει στα σχολεία ώστε να λάβουν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την προστασία των εκπαιδευτικών και των μαθητών».