Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ήλθε η ώρα της οικονομίας

κορονοϊός
18 Μαΐου 2020 / 18:44

Καθώς το καλοκαίρι αδυνατίζει τις συνέπειες της πανδημίας στο Βόρειο Ημισφαίριο, τα οικονομικά ζητήματα παίρνουν τη θέση τους ψηλά στην ατζέντα. Ενώ δεν λείπουν και οι αδημονούντες που ζητούν την άμεση χαλάρωση όλων των περιορισμών.

• Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ryanair, Michael O'Leary δήλωσε στο BBC ότι το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για μια καραντίνα 14 ημερών για διεθνείς ταξιδιώτες είναι "ηλίθιο και ανεφάρμοστο".
• Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας πρόκειται να τερματίσει τα μέτρα έκτακτης ανάγκης για τον κορονοϊό έως τις αρχές Ιουνίου Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν είπε ότι θα υποβληθεί πρόταση στο κοινοβούλιο στις 26 Μαΐου.
• Ο πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping είπε στα μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι η παγκόσμια συνεργασία ήταν απαραίτητη για να νικήσει τον κοροναϊό καθώς απελευθέρωσε ένα πακέτο βοήθειας ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
• Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν πρόκειται να πραγματοποιήσει βιντεοδιάσκεψη με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, με τους ηγέτες να παρουσιάσουν μια νέα γαλλο-γερμανική πρωτοβουλία. Αναφέρεται ότι συνεπάγεται δημόσια υγεία και οικονομική ανάκαμψη.
• Οι ευρωπαϊκές μετοχές ανέκαμψαν τη Δευτέρα μετά τη χειρότερη εβδομάδα τους σε δύο μήνες, καθώς οι επενδυτές ήλπιζαν για κάποια οικονομική ανάκαμψη με τις χώρες να χαλαρώσουν τους περιορισμούς. Και οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 1 $ το βαρέλι.
• Η Ιταλία θα ξεκινήσει μια εκστρατεία αργότερα αυτό το μήνα για να ενθαρρύνει τους επενδυτές να αγοράσουν το δημόσιο χρέος της και να αναλάβουν κάποια πίεση στην καταπολέμηση των οικονομικών επιπτώσεων του κοροναϊού από τις Τράπεζες, λέει το Reuters.
• Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει προσθέσει την απώλεια μυρωδιάς και γεύσης στον επίσημο κατάλογο των συμπτωμάτων COVID-19, συμπεριλαμβανομένου του πυρετού και του νέου συνεχούς βήχα - ένα βήμα που ελπίζει ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στη διάγνωση περίπου 2% περισσότερων περιπτώσεων.
• Η Ρωσία είχε λιγότερα από 10.000 νέα κρούσματα για την τρίτη ημέρα διαδοχικά. Η χώρα ανέφερε 8.926 κρούσματα τη Δευτέρα.. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών είναι 2.722, 91 πέθαναν τις τελευταίες 24 ώρες.