Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πέτσας: «Ο Τουρισμός φέτος ξεκινάει από το μηδέν, επιτυχία ό,τι κερδίσουμε»

Πέτσας Στέλιος
18 Μαΐου 2020 / 16:23

«Ας μην τρέφουμε αυταπάτες, το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι σαν το περσινό και δεν πρέπει να συγκρίνεται με αυτό. Γιατί κλείσαμε την οικονομία και μείναμε σπίτι, για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Και θυσιάσαμε, οικειοθελώς, ένα μέρος της ευημερίας μας για να το πετύχουμε», σημείωσε με νόημα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

ΑΘΗΝΑ.  «Φέτος στον τομέα του τουρισμού, ξεκινάμε από το μηδέν. Ό,τι κερδίσουμε θα είναι επιτυχία. Και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε ένα μεγαλύτερο κομμάτι από μια πολύ μικρότερη τουριστική πίτα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, σήμερα, Δευτέρα 18 Μαΐου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας προσέθεσε ότι η κυβέρνηση διαμορφώνει ένα συνεκτικό σχέδιο για την επανεκκίνηση του τουρισμού το οποίο θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

«Δεδομένης της σημασίας του τουρισμού και της εστίασης για την οικονομία της χώρας, ιδίως κατά το β’ εξάμηνο της χρονιάς, το σχέδιό μας θα καλύπτει όλο το τρίπτυχο: εργασία, φορολογία, ρευστότητα.

Για να στηρίξουμε την απασχόληση και το εισόδημα, όσο μπορούμε. Ας μην τρέφουμε όμως αυταπάτες. Το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι σαν το περσινό. Και δεν πρέπει να συγκρίνεται με αυτό. Γιατί κλείσαμε την οικονομία και μείναμε σπίτι, για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Για να μείνουμε υγιείς. Και θυσιάσαμε, οικειοθελώς, ένα μέρος της ευημερίας μας για να το πετύχουμε», σημείωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε ξεχωριστή αναφορά στην τροπολογία που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή και θα ισχύει μέχρι το τέλος του χρόνου με την οποία δίνεται στους δήμους η δυνατότητα να αυξήσουν έως και 100% τους κοινόχρηστους χώρους στους οποίους αναπτύσσονται τραπεζοκαθίσματα και όπου αυτό δεν είναι δυνατόν να μειώνουν τα δημοτικά τέλη κατά 50%.

Όπως υπογράμμισε, «συνολικά στα 4 στάδια επανεκκίνησης της οικονομίας από τις 4 έως τις 25 Μαΐου, επιστρέφουν σε, λειτουργία 197 χιλιάδες επιχειρήσεις, δηλαδή το 65% των επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή εργασίας. Επανέρχονται στην εργασία τους 532 χιλιάδες εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που επαναλειτουργούν, που αντιστοιχεί στο 77% των εργαζομένων του συνόλου των επιχειρήσεων που είχαν τεθεί σε αναστολή».