Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τόμπρου: «Περήφανοι που η Κέρκυρα φιλοξενεί σημαντικούς μουσειακούς χώρους»

Τόμπρου Χρυσούλα
18 Μαΐου 2020 / 15:13

Το μήνυμα της Αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Το μήνυμα της Αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Χρυσούλας Τόμπρου, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, έχει ως εξής:

«Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων, η οποία γιορτάζεται σήμερα 18 Μαΐου, αποτελεί μια  ξεχωριστή ημέρα για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της.

Αποτελεί εξίσου μια ημέρα με σημαντική βαρύτητα για την Κέρκυρα, την ιστορία της και την πλούσια πολιτισμική της ταυτότητα.

Αυτή ακριβώς, η ιδιότυπη ταυτότητα διαμορφώθηκε μέσα από τη συνύπαρξη διαφορετικών πολιτισμών και την αλληλεπίδραση  στοιχείων που οι Κερκυραίοι αφομοίωσαν δημιουργικά και εξέλιξαν γόνιμα.

Εμπλουτίζοντας το πολιτισμικό τους υπόβαθρο με στοιχεία αρχαιοελληνικά, ρωμαϊκά, βυζαντινά, μεσαιωνικά, αναγεννησιακά, διαμόρφωσαν μια πλούσια πολιτισμική παρακαταθήκη που σήμερα εκτίθεται σε μια σειρά μουσείων και φιλοξενεί όλα τα ευρήματα του πολιτισμού που αναπτύχθηκαν στο νησί.

Σπουδαία μουσεία και χώροι πολιτισμού  καλλιεργούν, προωθούν και προάγουν τη γνώση με στόχο τη διατήρηση της πολιτιστικής ταυτότητας των Κερκυραίων και των Επτανησίων γενικότερα.

Είμαστε υπερήφανοι που ένας τόπος τόσο μικρός όσο η Κέρκυρα, φιλοξενεί σημαντικούς μουσειακούς χώρους και  προσπαθεί να υιοθετήσει σύγχρονες πολιτικές επικοινωνίας και εκθεσιακές πρακτικές.

Η δυναμική αυτή, διαμορφώνει εκ νέου το πολιτιστικό μας τοπίο και δημιουργεί στέρεες βάσεις που ευνοούν την εξωστρέφεια, την ανάπτυξη και τη κοινωνική συνοχή!»